Det här med radikalisering, vad säger att många inte radikaliseras i och med Decemberöverenskommelsen?

Det är ju många som hyllar partiets överenskommelse med sig självt. De som gör det tänker som vanligt inte utan känner känslor mest. Hela grejen med att alliansen villigt böjer sig framåt och tar den i tvåan handlar som sagt om att förvägra en stor del av befolkningen demokratiskt inflytande.
Vad man däremot inte tänker på vilka effekter det kan få. Förutom det mest uppenbara att man nu gett andra framtida diktatorer ett lagligt medel att utestänga oppositionen från reell makt så finns en risk för radikalisering bland missnöjda som noterar att det inte hjälper med demokrati.

Nu har makten ännu inte förbjudit Sverigedemokraterna rent praktiskt, men oppositionella väljare har som sagt neutraliserats genom att deras röstvapen tagits ifrån dem. Detta tror jag bäddar för radikalisering. Jag tror inte våld kommer att vara det första alternativet mot denna obstruktion av demokratin utan snarare att radikalare krafter, som Svenskarnas parti t.ex. kommer att få mer stöd. Mitt stalltips är att det kommer att bli en intressant radikaliseringsspiral där makten svarar med ännu mer radikalisering mot missnöjet de själva skapar i och med att de själva radikaliseras på detta sätt.

 

Annonser

2 svar to “Det här med radikalisering, vad säger att många inte radikaliseras i och med Decemberöverenskommelsen?”

  1. Pica pica Says:

    Detta går att jämföra med massinvandringen. Det har ju faktiskt konstaterat att det inte fungerar i Sverige. Vad gör då politikerna åt detta? Många, som nu senast AKB, säger att det är bra med massinvandringen men vi kunde bli bättre på integration!? Fattar de inte att integrationen inte blir bättre om man tar in ännu fler? Det har gått så långt att invandrare från tidigare börjat rösta på SD.

  2. Varg i Veum Says:

    Nej, denna ur alla synvinklar mycket enkla ekvation är någonting som inte går igenom känslofiltret hos massinvandringsförespråkarna. Det komiska är att det behövs inte ens mycket tankearbete för att förstå att om det inte finns jobb ens åt de som redan bor här (jobb är tydligen viktigt) så blir det inte färre arbetslösa när man lassar in ännu fler som inte kan få jobben som inte finns. Det pratas om att massinvandring ”skapar” jobb, men vi väntar fortfarande på att det ska synas i någon känd verklighet.

    Nåja, nu tog jag i lite kanske. Massinvandringindustriella komplexet HAR faktiskt skapat jobb – åt sig själva. Men det är ingenting som är produktivt för samhällets ekonomi då det bara är en rundgång av skattepengar som dräneras vid varje varv så att nya skattepengar ständigt måste skjutas till.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: