Orcerna i Islamiska staten klarar inte av att driva staten

2014-12-29 13-11-52Om det nu finns folk som trodde att Islamiska staten skulle klara av att driva moderna samhällen så kan de lägga de önskedrömmarna åt sidan. Kanske kan de hjälpligt leda ett samhälle från muhammeds tid, för det krävs inte så mycket intelligens då. Men dessa orcer vill ju ha det som i väst, fast inte arbeta för det. Sålunda faller samhället ihop helt förutsägbart. Som vanligt är det våra (nåja, USAs i detta fallet) skattepengar som håller befolkningen lugna så att galningar kan fortsätta att mörda folk och införa sin ”stat”. FN förser befolkningarna med det allra nödvändigaste för att de ska klara vintern.

Annonser

3 svar to “Orcerna i Islamiska staten klarar inte av att driva staten”

 1. Pica pica Says:

  Trodde att IS efter sin moderna rekrytering och inriktning på moderna vapen (strider inte det mot deras vilja att leva som på Mohammeds tid) skulle välja kvalificerade ledare. Men som i alla stater där islam bestämmer så är det inte alls de mest kunniga som får de höga posterna.

  Känner flera i bl a Egypten som går arbetslösa trots hög utbildning. Jobben går till knappt läskunniga släktingar och vänner med kontakter.

 2. Varg i Veum Says:

  Förmodligen är det också så i en efterbliven ”stat” som IS vill ha så är det de som slickar religionens röv snyggast som får ledande ställningar. Kompetens är inte det viktiga, det viktiga är att se ut som att man är riktigt religiös.

 3. Johan Says:

  Kulturnationalister klarar aldrig av att skapa ett stabilt samhälle, oavsett vilken kultur de vill nationalisera.

  /Johan


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: