”Kärrtorpa”

Igår kom ”språkrådet” med nya förslag till nyspråket. Fria Tider har gjort det journalister en gång gjorde och granskat deras påhitt och funnit att de verkar hitta på ord som ingen använder, inte ens vänsterextremister. Språkrådet påstår att ”kärrtorpa” har blivit ett ord som folk använder och framförallt använt under det senaste året. Fram tills nu fick man inte en endaste träff på sökmotor på nätet. Är det nånstans nya ord sprids så är det nätet. Sålunda kan man avfärda språkrådets trams som sedvanlig vänsterpropaganda.

 

Annonser

2 svar to “”Kärrtorpa””

  1. Ratatosk Says:

    Jag förstår inte riktigt kritiken mot ordet ”kärrtorpa”. Det kan användas för att korta ner vad som annars skulle bli väldigt långa meningar. Jag är dock lite osäker på betydelsen, om det skall vara ”hugga en person ett flertal gånger i ryggen för att sedan hävda att det var självförsvar” eller ”gå till vad som sades vara en demonstration mot politiskt våld bara för att upptäcka att demonstrationen i fråga har kidnappats av ännu värre våldsverkare och därför lämna platsen”. Någon annan betydelse kan det väl ändå inte vara frågan om?

  2. Varg i Veum Says:

    Visst, man kan hitta på ord hur man vill, jag försökte t.ex. lansera ordet ”kontrarasism” men det gick sådär 😛

    Kritiken består i att språkrådet påstår att detta är ett ord som använts av allmänheten under året. Inga andra än Språkrådet själva har använt det. Om det nu hade varit ett pop-ord så skulle någon ha hört talas om det och definitivt skulle det ha varit på internet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: