Om nu ”strukturell rasism existerar” har någon nånsin frågat sig varför?

Här är en video som mången som kallar sig ”antirasist” hummar gillande åt då den bekräftar exakt vad de ”vet”. De vet hur den ”strukturella rasismen” och ”vardagsrasismen” fungerar. Den sägs berätta om hur en Jose inte fick komma på arbetsintervjuer pga att han hette Jose. Så han tog bort S från Jose och hette Joe istället. Då strömmade, enligt egen utsago, tydligen chansen till arbeten in plötsligt. Bara för att han tog bort en bokstav. Jag vet nu inte om denna historia är sann eller inte, men med tanke på narrativet vi lever med så låt oss anta det.

Så låt oss titta förbi känslorna och problematisera lite. Är det så självklart att det handlar om rasism? Jag vet nu inte hur det fungerar i det multikulturella mönsterlandet USA men vi kan överföra det till svenska förhållanden för att synliggöra att saker kanske inte är så enkelt som rasism.

Här i Sverige antar jag att en som har namn som Abdul, Muhammed, Ali eller Aisha kan sorteras bort bara pga namnet. Men är det så konstigt egentligen? Vad är ett företags främsta uppgift? Varför existerar de öht? Svaret på den senare frågan blir: pengar. Hur mycket företag än jiddrar om ”värderingar” så är pengar det som styr dem. Det är därför de existerar i grund och botten. Anledningen till att de känner att de måste ha sk ”värderingar” handlar om pengar i ett stigmatiseringssamhälle som Sverige blivit..

I och med att vi nu fått ett kränkthetssamhälle tack vare den ensidiga massinvandringen så kan man fråga: Vad har vi för associationer till muslimska namn? Vad ”vet” vi om muslimer? Jo, det vi läser i gammelmedia. dvs muslimer är lika förföljda, hatade och hotade som ”judarna på 30-talet”[sic!] De kräver att få utöva sin religion på de mest bisarra ställen (som arbetet och personalrestauranger) De går till DO stup i kvarten för att en kollega kränkt deras ”religion” och arbetsgivaren förväntas ta ansvar för vad kollegor säger. Sålunda blir musllimen en kostnad, ett ok som stjäl energi och pengar (eftersom arbetstid är pengar för ett företag)

Är det då så konstigt att arbetsgivare vill slippa onödiga problem som de riskerar att få tack vare att extrema kränkta muslimer fått ge bilden av alla muslimer? Den normala muslimen får betala för att religiösa extremister som inte kan ”tolka” sin religion så att den harmoniserar med omgivningen. Är det så konstigt då att arbetsgivare vill slippa problem på det, kanske inte det snyggaste men, enklaste sättet? Detta är som jag ser en förutsägbar del av det multikulturella experimentet som de sociala ingenjörerna tydligen missat.

Är det inte dags att ändra narrativet och inte låta en minoriet sätta agendan och anse att ”alla människor är lika mycket ”värda”” och behandla dem därefter?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: