Vad är vänsterns roll i Charlie Hebdo-massakern?

Om man ska finna någonting positivt med jihadister som mördar oskyldiga människor så skulle det vara att flera börjar problematisera vänsterns roll i det som händer. Det är dags att på allvar börja utforska hur jihadister och islamister utnyttjar vänstern för att få sig själva att framstå som vilka muslimer som helst. Jag skriver ”utnyttjar” för jag tror nämligen inte att det är medvetet av vänstern, jag tror faktiskt inte att vänstern vill att jihadister ska mörda oskyldiga.  De är bara så fulla av sig själva och sina känslor att de har svårt att se fakta klart. Men visst, jag kan tänka mig att vänstern någonstans sympatiserar med jihadister då båda slåss mot samma fiende. Alla i vänstern hyllar säkert inte metoderna islamisterna använder, men slutmålet är detsamma för båda grupperna.

Idag skriver Folkpartiets Fredrik Malm om hur svenska vänstern effektivt hade spritt sitt hat mot en tidning som Charlie Hebdo om den hade verkat i Sverige.

Noterar också att Expressens Patrik Kronqvist ger en känga åt fundamentalistiska muslimerna i Sveriges Unga Muslimer som attackerar allt och alla som dristar sig till att antyda att jihadister och muslimsk fundamentalism kan vara ett problem i ett civiliserat samhälle. Det är i den åsiktsmiljö som framförallt vänstern står för som fundamentalisterna finner syre. Dags att problematisera problematiserarna.

Annonser

Ett svar to “Vad är vänsterns roll i Charlie Hebdo-massakern?”

  1. Erik Says:

    När, var, hur, vad och vem identifieras.

    Med dessa ingångsvärden böjer vänstern till en för stunden gångbar princip. Vid nästa händelse påbörjas loopen igen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: