Jihadisternas terror handlar visst om islam.

Se detta klipp från Bill Mahers show.

Salman Rushdie har en mycket intressant poäng, som får mig att fundera om kring islamproblemet. Det att han säger om att de muslimska morden på oskyldiga, muslimer som ickemuslimer, handlar egentligen inte om att väst har ”våldtagit” mellanöstern och liknande bortförklaringar vi hör. Det handlar om religion, det handlar om Islam. Väst som utsätts för relativt få, faktiskt, terrordåd är bara brickor i det interna islamska spelet.

De militanta muslimerna kämpar om makten inom umman, och den makten är mäktig för har man den så har man runt en miljard som gör som man säger. De anser att islam har förvanskats – av sk ”moderata muslimer” – inte av västerlänningar. De vill styra alla muslimer med sin ”tolkning”. Därför är det mycket märkligt att ”moderata” muslimer är mer oroliga för tankespöket ”islamofobi” än verkligheten där jihadisternas, wahabisternas och salafisternas ”tolkning” håller på och ta över mer och mer. Det är de facto deras egen ”tolkning” som är i fara. Inte att nån stolle ett par gånger om året drar av hucklet från nån fundamentalist.

Man märker okunskapen om hotet genom det faktum att jihadister som mördar oändligt många fler muslimer än västerlänningar verkar inte bekomma ”moderata” särskilt mycket. Först när nån enstaka drönare oavsiktligt bombar några som råkat vara i närheten av terrorister blir det ett jävla liv. De hundratals muslimer som mördas varje dag av islamisterna bemöter man mer eller mindre med en axelryckning.

Detta är ett krig inom islam där den andra sidan lagt sig platt pga. sin islamofobfobi och låter jihadisterna fortsätta terrorisera muslimer till deras tolkning. Därför är det märkligt att fler muslimer inte reagerar proportionerligt. Ser de inte det själva? Bryr de sig inte om sin ”tolkning”, kanske önskar de jihadisternas ”tolkning” egentligen? Märkligt är det i alla fall.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: