Det här med slöjorna

När slöjor kommer på tal så brukar islamofiler uppbragt deklarera att kvinnor minsann har haft slöja här i väst en gång i tiden. (Som om någon ens har förnekat det?) Det fanns en kvinnoförnedrande norm även här i väst. Fakta är att det blev för övrigt inte förnedrade förrän feministerna äntrade scenen. Innan dess dolde västs kvinnor sitt hår lika lydigt och ”frivilligt” som dagens slöjor gör. Men grejen är just detta att de har – haft – men har utvecklats förbi det.

Muslimerna kopierade denna patriarkala mentalitet, och så länge de höll sig i sina hemländer så ansåg feministerna att patriarkala religioners påtvingande av slöjor på kvinnor var någonting horribelt och kvinnoförnedrande. Men när då väst i allmänhet och Sverige i synnerhet började fyllas med dagens slöjor, och som jag misstänker: efter att islams våldskapital blivit synlig på allvar, så VIPS! det är inte kvinnoförnedring längre! Nu är det en ”identitet” och har ingenting alls att göra med en patriarkal religion.

Här är förresten ursprunget till att kristna kvinnor, och sedermera muslimska, tvingades ha huckle. Inte alls kvinnoförnedrande eller hur?

Första Korintierbrevet 11:3-16

”Nu vill jag att ni ska veta att Kristus är varje mans huvud, att mannen är kvinnans huvud och att Gud är Kristi huvud. En man som ber eller profeterar med något på huvudet drar skam över sitt huvud. Men en kvinna drar skam över sitt huvud om hon ber eller profeterar barhuvad.

Det är samma sak som om hon hade rakat av sig håret, för om en kvinna uppträder barhuvad kan hon lika gärna ha håret avklippt. Men när det nu är en skam för kvinnan att klippa eller raka av håret måste hon ju ha någon huvudbonad. En man behöver ju inte ha något på huvudet eftersom han är en avbild och avglans av Gud.

Men kvinnan är en avglans av mannen, ty mannen kommer inte från kvinnan utan kvinnan från mannen, och mannen skapades inte för kvinnan utan kvinnan för mannen. Därför måste kvinnan på huvudet bära ett tecken på sin rätt för änglarnas skull. Och ändå: i Herren kan inte kvinnan tänkas utan mannen, och inte heller mannen utan kvinnan. Ty liksom kvinnan har kommit från mannen, så blir också mannen till genom kvinnan, och allt kommer från Gud.

Annonser

2 svar to “Det här med slöjorna”

  1. Pica pica Says:

    Jag har funderat varför slöjbärande ökar. De muslimska flyktingar vi fick från Libanon och Jugoslavien kom utan slöjor och de jag känner gör det fortfarande så jag brukar fråga varför en del som inte hade det i hemlandet gör det här och även tvingar sina döttrar att göra det.

    De säger att det är de som inte vill vara en del av Sverige och därför ser till att ”deras” kvinnor inte ska få beblandas med de hemska svenskarna.

  2. Varg i Veum Says:

    När en grupp upplever sig attackerad så sluter den sig i försvarsställning. Då är det lätt hänt att man slutar tänka och regredierar till det fundamentala. Jag tror inte att det handlar så mycket om religion egentligen, mer om en form av protest.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: