Kampen mot ”islamofobi” är märklig….

Jackelen som är biskop eller någonting sånt har en twitterdiskussion med en meningsmotståndare. Hon kommer med de vanliga flosklerna om att man måste ”lära” otrogna om Islam så kommer ”islamofobin” att om inte försvinna så minskas kraftigt. Det som Pelle här gör är att synliggöra tankevurpan sk ”antirasister” gör. Biskopen pratar om att man måste öka ”samverkan över religionsgränserna”.  Vad menas med det egentligen? Tänker hon sig att om man har denna ”samverkan” så kommer de ”moderata” muslimerna att kunna förmedla en fredlig tolkning av det våldsamma i Islam till muslimer så att de inte radikaliseras? En annan variant är just detta om att otrogna ska ”utbildas” i Islam och vad ”Islam är egentligen”.

Jag har frågat förut om varför det är vi ”islamofober” som ska ”lära oss om Islam” när det uppenbarligen är islamisterna som inte kan ett skit om Islam, eller? Medan man håller på och utbildar folk för att ”förstå islam” så fortsätter de riktiga islamofoberna att hugga huvuden och begå självmord bland oskyldigt folk. Som om ”islamofobi” skulle vara det stora problemet för Islam och muslimer eller resten av världen.

 

2015-01-21 08-37-13

Annonser

5 svar to “Kampen mot ”islamofobi” är märklig….”

 1. Benny Says:

  Det är väl knappast någon mening att försöka övertyga en religiös som Jackelen det ologiska i hennes resonemang. Problemet med islam är läran i sig och tolkningen av denna lära. Sen kan man ju undra varför vissa islamister anser sig vara sin guds verktyg här på jorden och straffa andra som man anser göra fel? Är det inte upp till deras gud att fixa detta själv, antingen här på jorden eller straffa en efter döden? Detta ju en fråga om hur man tolkar koranen och hur ska man övertyga dessa religiösa fanatiker om deras villfarelser efter alla år av hjärntvätt i koranskolor?

 2. Varg i Veum Says:

  Ja Benny, allt handlar om ”tolkningen” Att islam är och uppmanar till våld är ganska klarlagt för alla som bemödat sig med att läsa åtminstone lite i koranen. Normala muslimer tolkar bort skiten helt enkelt. De ”tolkar” in det i en historisk kontext och koncentrerar sig på de suror och hadither de anser är det ”sanna” islam idag.

  Sen ställer jag mig frågande till om Muhammed eller Allah menade att deras ord och gärningar skulle ”tolkas” egentligen. Dock är det bra att de normala muslimerna ”tolkar” hade de inte gjort det så hade problemet varit ännu större.

 3. Pica pica Says:

  Jag har undrat varför sådana som Antje Jackelén propagerar för att vi ska lära om islam? Varför ska inte de muslimer som kommer till Sverige lära sig förstå vår kristna kultur? Bara ta seden dit man kommer som icke-muslimer får göra i islamska stater.

  Många muslimer som kommer hit ställer krav för att vi har religionsfrihet, är en sekulär stat. Men det beror på att vi skiljer på politik och religion. Om vi såg på islam som en religion och behandlade dem därefter vore det inga problem. Om vi däremot, som nu, ska påtvingas islam med Allahs sharia-lag och islam som politisk ideologi, då är vi körda.

 4. Ratatosk Says:

  Då det inom kristendomen är en central tes att älska syndaren men inte synden, kommer en kristen helt naturligt att försöka försvara muslimer från s.k. islamofobi. Att islamism och våld i islams namn kan betraktas som synd blir absurt nog ett separat problem då kärleken till ens nästa, inklusive syndaren, måste gå före allt. Den naiva kristendom som Antje Jackelén förespråkar drar den här idén bortom rimlighetens gräns, och påminner tyvärr allt för mycket om den nerknarkade flower-power-rörelsen där det skanderades ”make love, not war”. Den ”öppna” kristendom hon står för följer inte ens de tio budorden, varför jag tillåter mig att parafrasera en kommunist som jag egentligen avskyr: Hon är inte min ärkebiskop.

 5. Rim Rutsdotter Says:

  Ju mer jag läser ur Koranen och lyssnar till Imamerna ju mer skräckslagen blir jag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: