Är det någon som vet vad islam är? Jo, tydligen kulturministern..

När man uttrycker kritik mot risken att vissa muslimer ska särbehandlas genom att de får införa en parallellagstiftning med sin variant av sharia så får man ofta höra från islamofiler:

”Vilken sharia vill du förbjuda?”

Med frågan vill man mena på att det finns många olika sk ”tolkningar” av Sharia. Jag brukar fråga vilken sharia de menar ska tillåtas, fullt medveten om att de inte ens vet vilka olika ”tolkningar” det finns.

En muslimsk ”islamofob” undrar i en debattartikel i SVD vilken av alla olika sorters islam kulturministern Kunkhe ska indoktrinera folket med. För det är ju så att det finns minst lika många olika islam som det finns muslimer. I alla fall när man ska ursäkta muslimer som utför självmord bland oskyldiga och rent allmänt muslimskt mördande av oskyldiga. Det finns dock något färre antal officiellt erkända varianter av islam. Shia, Sunni, Haridji och inom dessa en massa olika ”skolor”. Jag vet inte under vilket islam tolkningar som Wahabism, det Islam som saudierna tror på, och salafism ingår. Men de är precis lika mycket eller lite islam som sufism och alla andra islam. Om det nu är så att wahabister och salafister inte är muslimer och ska inte behandlas som sådana, så vore det tacknämligt om man officiellt uteslöt dem och alla andra oönskade kuffars från islam så att de inte behandlades och betraktades som sådana. Med ”behandla” menar jag att man strippar dem från den särbehandling som de ”riktiga” muslimerna åtnjuter i samhället. Det är således inte ”islamofobi” att behandla dem som vanliga människor som har för samhället anstötliga åsikter, som nazister (tänkte skriva extremkommunister också, men dessa har ju en alldeles egen gräddfil tack vare Sveriges socialistiska förflutna) eller varför inte med samma hat som mot Sverigedemokrater 😉

Ska bli intressant och se hur hon ska tillfredsställa allas krav på att få vara med och representera det ”riktiga” islam. Eller kommer hon att vara en islamofob som oss andra och diskriminera något islam? Ett hett stalltips är att någon kommer att bli kränkt och när företrädare för islam blir kränkta brukar det hetta till….

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: