Jag tar inte avstånd från ”islamofobin”

Expressen har i samband med att representanter för islam skjutit ihjäl levande människor för att de ritat några streck på ett papper börjat med en serie om muslimska slöjor som utsätts för sk ”islamofobi”. Likt självutnämnda företrädare för alla muslimer som Rashid Musa så kör denna slöja med att hon inte ska behöva ta avstånd från islamproducerat våld eftersom det är någon annan som bara av en händelse råkar vara muslim som halshugger oskyldiga. Hon frågar sig:

”- Har alla vita män blivit ombedda att ta avstånd från Anders Breivik?”

Nä, ingen har direkt blivit beordrad att ta avstånd från Breivik, men gud nåde dig om du inte gör det när du blir tillfrågad. Jag anser nu förvisso att hon inte ska behöva ta avstånd från någon som gör någonting. Men varför ska någon slippa det bara för att hon är muslim? Är hon inte svensk plötsligt? (Ni vet den där om att ”behandla alla lika” för att ”alla är lika mycket värda”…)

Själv tar jag inte avstånd från det som påstås vara ”islamofobi”. Helt enkelt för att det är ingenting som några andra än individerna som utför våld o.dyl. mot muslimer är ansvariga för. De är inte representanter för oss”islamofober”. De är inte representanter för svenskarna heller. De är bara lite vilsna och har inte utvecklat de mentala förmågorna att relatera till fundamentalistiska muslimer. Om Mona Sahlin & CO ger dem jobb och bostad så kanske de slutar ”skylla på muslimerna”? Jag tar avstånd från våld, oavsett vem som drabbas och varför (nåja, våld mot muslimska Islamiska staten är naturligtvis berättigad)

Så om någon rycker slöjan av dig eller misstar dig för en städerska ska du inte skylla på svenskarna eller islamofoberna, de är ingen homogen grupp, de som rycker slöjan av dig är individer som mår dåligt och du har religionsrasistiska fördomar om folk som inte är som du.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: