Maktens val av muslimska företrädare…

Klicka över till Ledarsidorna där regeringens, tidigare regeringars och gammelmedias, val av samtals- och samarbetspartners, problematiseras. Jag har själv länge undrat varför regeringen förlitar sig på denna sortens fundamentalister. Finns det verkligen inga moderata muslimer? Eller är det så att de flesta muslimer är som ”Muslimska mänskliga rättighetskommién” ”Sveriges Unga Muslimer” och liknande som tillåts representera alla muslimer i Sverige?

Om detta är det mest substantiella som kommit ut ur detta möte så finns det goda skäl att skärskåda bilden närmare. Fatima Doubakil är inte vem som helst. Ivar Arpi, SvD och Timbro, har beskrivit detta väl. Han skriver i en ledartext den 29 september 2013 följande:

Fatima Doubakil, styrelseledamot i Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén (MMRK) och initiativtagare till hijabuppropet, bjöd in Munir Awad och Ali Berzengi till ett seminarium 2010 tillsammans med Mattias Gardell.

Berzengi hade 2005 dömts för att ha samlat in runt en miljon kronor till islamistiska terrorister i Irak. Samma Munir Awad dömdes 2012 till tolv års fängelse i Danmark efter att ha planerat ett terrorattentat mot Jyllandsposten. 

Läs resten här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: