Muslimsk massdemonstration mot kränkningar av en tolkning av islam som inte har med islam att göra.

En bunt med muslimer ska ha en massdemonstration för ”den heliga profetens ära” som protest mot att satirtecknare gör narr av islamisters (tänk ISIS tänk al qaida) muhammed – så som de tolkar honom. Satirtecknarna gör nidbilder av en profet för terrorister, inte muslimer.

ISIS och liknande islamister har ju ”ingenting med islam att göra” har vi fått höra. Det betyder rimligtvis att ISIS tolkning, eller brist på tolkning snarare, inte har med islam att göra. Varför blir ”moderata” muslimer så upprörda när man förolämpar någonting som inte har med islam att göra? Frågan blir då hur stor skillnad det är på ”moderata” muslimer och ISIS egentligen om de anser att kränka tolkningen av ISIS muhammed är att kränka allas muhammeds ära? För det kommer förmodligen inte att sägas på nyheterna att det är islamister och terrorsympatisörer som demonstrerar utan ”muslimer”.

Såtillvida muslimska terrorister faktiskt inte ÄR muslimer, och då har de väl i högsta grad ”med islam att göra”?

2015-02-05 13-14-02

Annonser

4 svar to “Muslimsk massdemonstration mot kränkningar av en tolkning av islam som inte har med islam att göra.”

 1. majornsblogg Says:

  Förstår inte kramarnas argument att det muslimerna gör inte har med islam att göra ! Både IS, shia o sunni tillber ju samma Gud.

  Skickat från min iPad

 2. Pica pica Says:

  Kan inte undgå att dra parallellen med mitt förvirrade ansiktsuttryck efter att ha läst (med stor möda) Koranen. Den är varken klar eller logiskt uppbyggd och kan därför inte tolkas genom utdrag eller citat (det kan längre fram komma en vers som är en motsägelse mot den du just läser och då gäller den senaste).

  Problemet för oss otrogna i väst med många muslimska invandrare är att det finns otaliga fraktioner inom islam som alla har den ”rätta” tolkningen av tron och säger sig representera alla muslimer i hela världen. Tittar man sen på hur fredligt och framgångsrikt detta fungerar i de ca 50 muslimska stater som finns kan man tvivla på om vi ska medverka till byggandet av ett Ummah.

 3. Erik Says:

  Varför har muslimer så EXTREMT dålig självkänsla? Varför bryr de sig överhuvudtaget om vad jag som grav ateist och otrogen hund tycker om deras påhitt? Varför kan de inte bara strunta i mig som inte förstår storheten i deras tro? Varför betyder min uppfattning så mycket för dem? Är de svaga i tron på något vis?

 4. Pica pica Says:

  Erik ställer de rätta frågorna. Visst har de dålig självkänsla. Ta och titta på vad Nicolai Sennels säger (Googla). Men om man ska följa Koranen som en bruksanvisning som styr allt, ingen demokrati eller yttrandefrihet så stimuleras inte eget tänkande därför ligger de 1400 år efter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: