Halmgubbe-argumentet igen, denna gången från Henrik Schyffert

Nyheter24 lyfter fram Henrik Schyfferts ”hyllade” facebookinlägg där han går igenom vad han tror händer om man stoppar all invandring.

2015-02-06_07-20-56

”Halmdocka” eller ”halmgubbe” -argument används när man antingen inte är så intelligent själv eller så tror man att meningsmotståndaren är efterbliven på nåt sätt:

Halmdocka (halmfigur, halmgubbe), engelska ”straw man argument”, är ett retoriskt grepp, som kan vara antingen en medveten taktik eller en form av argumentationsfel. En halmdocka används särskilt i ett läge då en motståndares verkliga argument kan vara svåra att bemöta rationellt.[1]

Halmdockan består i att debattören först bygger en nidbild av motståndarens åsikter och argument och sedan argumenterar mot denna nidbild. De förvrängda argumenten framstår på så sätt som absurda och blir lätta att bemöta. De verkliga argumenten låtsas debattören inte ha hört. Motståndaren tvingas då lägga sin energi på att förklara vad den egentligen menar, och hamnar därmed i ett defensivt läge. Halmdockor kan leda till att en debatts fokus fjärmar sig från kärnfrågan. Jämför rävsax.

Döm själva den intellektuella statusen hos kändisen Henrik Schyffert. Grejen är nämligen att ingen massinvandringskritiker har ens pratat om att stoppa all invandring mig veterligen, allra minst Sverigedemokraterna.

 

Annonser
Publicerat i fåntratt. 2 Comments »

2 svar to “Halmgubbe-argumentet igen, denna gången från Henrik Schyffert”

  1. Cello Jr Says:

    Usch, jag hatar honom. Och alla hans vidriga kopior. Bojkott, bojkott, bojkott. (Ursäkta bristen på ”substans”, men är det verkligen värt mödan att argumentera mot koketta hipsters?)

    P.S. Jo, jag. Jag har länge förespråkat ett moratorium, precis som kulturpersonligheten Mats Gellerfelt – på 90-talet!

    Fast har upptäckt att det är onödigt. Det räcker med att kräva id-handlingar av de 92 procent som tar sig hit med människosmugglare, så upphör en stor del av probleminvandringen. Det vill säga massinvandringen från kvinnohatande hederskulturer, med sådana resultat som gängvåldtäkten på Amorella.

  2. Ratatosk Says:

    Henrik Schyffert är dåligt informerad om invandringen och dess kostnader. Han tar upp OECD-rapporten, vilken har återgetts direkt lögnaktigt i svensk media. Förutom den har han inte heller några korrekta siffror att komma med (möjligen undantaget vad kollegan Özz skrapar ihop). Är han inte bättre insatt än så, bör han definitivt undvika att ge sig in i den här diskussionen, annars blir det bara en fråga om hur mycket han kommer att göra bort sig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: