Äldre ska få välja… stor skandal!

Läser i aftonblaskan att kommuner erbjuder äldre att slippa slöjor som vårdare. Detta är då någonting jättehemskt. Jag kommer ihåg när jag jobbade på långvården så var det en utländsk syriansk kvinna som inte ville att karlar skulle tvätta henne. Vi var två stycken på avdelningen och det var inga problem, vi respekterade den gamles önskan, vi hade nog med patienter.

Slöjor kan ju vara skrämmande för många äldre och de känner obehag och kan känna sig kränkta över att deras vilja inte respekteras. Nu har man skapat kränkthetssamhälle där allas kränkhet sätter agendan. Då får man fanimig vara konsekvent, för alla människor är väl ”lika mycket värda”?

Annonser

Ett svar to “Äldre ska få välja… stor skandal!”

  1. Pica pica Says:

    Jag har skrivit om detta när det gäller att jobba inom barnomsorgen – kommunikation. Talet är i kommunikationen mellan människor en liten del (som också måste fungera tillfredsställande), resten står mimik och kroppsspråk för.

    Vet att inom både barn- och äldreomsorg finns det vårdtagare som inte har något språk själva och därför behöver all hjälp att förstå via annan kommunikation. Det får inte gå så långt i ett sekulärt land att man sätter en anställds behov att demonstrera sin religiösa tro före en vårdtagares elementära behov. Då måste vederbörande söka ett annat jobb eller anpassa sig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: