Naturligtvis har Skavlan rätt att behandla sina gäster hur han (eller SVT snarare) vill.

Det har blivit upprört på sociala medier över att Skavlan behandlade Åkesson annorlunda jämfört med andra gäster. Men ärligt talat, vad hade någon väntat sig?

Innan programmet hade den sedvanliga twittervänstern med den åsikts- och yttrandefrihetsfientliga operasångerska och fejkhistorikern i spetsen brölat om ”terrororganisation” och ”nazister” som inte skulle få vara med i Skavlan.

2015-03-27_21-30-21

Detta hatdrev kunde skavlan och SVT naturligtvis inte stå emot, vilket SVT sällan lyckas med när några enstaka twittervänster definieras som svenska folkets åsikt istället för den lilla grupp brölande mob de är. Mitt stalltips är att Skavlan då valde att sätta ett annat sk ”värde” på Åkesson (ni vet floskeln om ”alla människors lika värde”?) Den lilla, närmast MCarthyistiska twittervänstermobben av diverse profftyckare är mäktig. Det är anmärkningsvärt hur mycket makt några få har över media.

Men lika lite som de två små tramsjönsarna Arnstad och Ernman ska bestämma vilka som ska vara med i Skavlan så ska resten av befolkningen bestämma vilka frågor Skavlan ställer. Det vi kan kritisera är hyckleriet som Skavlan och SVT står för i det här fallet.

I vanliga fall är Skavlan lismande mot sina gäster men Åkesson har som sagt inte samma ”värde” som andra männsikor som ställer upp i programmet. Men jag skulle tippa att Åkesson naturligtvis visste det men valde ändå vara med för att visa att han inte var rädd för det förutsägbara som alla vet ska komma, han utmanade, i ordets rätta bemärkelse, normen. Som jag länge sagt så är dessa förutsägbara vänstertomtar SDs bästa valarbetare, så det var smart att utmana normen och makten på det sätt han gjorde.

Annonser

4 svar to “Naturligtvis har Skavlan rätt att behandla sina gäster hur han (eller SVT snarare) vill.”

 1. Erik Says:

  Å andra sidan filmades den här intervjun en vecka innan den sändes? Hade moben verkligen kommit igång då redan?

 2. rostaratt (@rostaratt) Says:

  Klart står att i grunden finns alltid ett manuscript,att det nu olyckligtvis eller föga förvånande,var av vänsterbarometiskt tycke,markerar än så tydligt att dem sorterar/differerar sina gäster. Förkastligt illa av SVT/Skavlan.
  Råder alla med bättre vetande att avsluta både tv licens samt ev prenumerationer på/av dagstidningar.Samt se över ett eventuellt utträde ur Svenska kyrkan.Sistnämt bör begrundas eftersom kyrkan indirekt stödjer det eländiga tiggeriet som absolut inte pryder vårt land.

 3. Varg i Veum Says:

  Med tanke på hur förutsägbara twittervänstern är i sitt ”rasande” så har det ingen större betydelse egentligen, skavlan och SVT tog naturligtvis hänsyn till det. De visst mycket väl vad som komma skulle då twittervänstern är så enkelspåriga att det går lätt att förutsäga vad de ska ”rasa” över.

  Stämmer det verkligen? att det var en vecka innan förresten?
  Mitt minne för meninslösa saker vill påstå att skavlan spelas in samma vecka som det sänds, torsdagar. Men de kanske gjorde ett undantag för Åkesson?

 4. robban Says:

  jimmie på måndag och de övriga på onsdagen samma vecka som det sändes, bara det förfarandet är ju lite diskutabelt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: