Jakt på en mob med knivrånare upprör stollar eftersom de var svarta

Svensk intelligentia upprörs över att polisen använt ordet ”mörkhyad” i en gärningsbeskrivning där man vill ha in tips.

Istället för att skriva att det var fyra män med kläder på sig så valde polisen i artikeln att ange hudfärgen för att kunna få in relevanta tips när de försöker lösa fallet med ett gäng rånare. Om man har förmågan att se förbi sina automatiska känslor, om man inte är slav under sina känslor, så kan man konstatera att det bara är logiskt att ge relevant info om man vill lösa brott

Det här med hudfärg är intressant. Särskilt när det kommer till svensk media och twittersvansen på vänsterkanten. De har inga som helst problem med att spekulera hejvilt om en svart kriminell blir skjuten i USA av en vit polis. Då har man inga problem att hitta på konspirationsteorier om att den svarte blev skjuten för att han var svart kriminell istället för vit kriminell (eller vilken annan hudfärg som helst) trots att de inte har några som helst belägg för sina föreställningar i de aktuella fallen.

Men om polisen väljer att använda sig av sunt förnuft och logik för att försöka lösa brott (som de ständigt kritiseras för att inte lösa) då tar det hus i helvetet.

Bakom hyckleriet ligger föreställningar om att människor av vissa hudfärger är mer ”värda” än andra och därför blir känslorna så stormiga när polisen försöker lösa brott.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: