Den lönsamma asylinvandringen från MENA

Ahop…. då är det dags för nästa försök att skönmåla massinvandringen från MENA. Han låter berätta att vart femte företag startas av en asylinvandrare eller nån av deras anhöriga och därför har skapat massor med jobb. Eller vänta nu, det är just det han INTE säger. Man kan ju undra varför han utan att skämmas ett dugg klumpar ihop alla invandrare som om de vore en homogen grupp? Varför inte dela upp invandrarna i de grupper de är för att därigenom visa hur lönsam asylinvandringen från MENA är? Jag misstänker starkt att det är därför det finns en sån skräck för att specificera vad man menar, det håller helt enkelt inte. Han påtalar det vi hört så många gånger förut om varför asylinvandringen inte fungerar, integrationen. Mången PK gör just detta. De skyller i princip på sig själva då det är de som skapat den sämsta integrationen i världen med den i världen helt unika massinvandringspolitiken. Men naturligtvis är det enklare att skylla på upplevd ”rasism” och ”främlingsfientlighet” Det väcker ju känslor hos fårskocken som hellre ser till dem än logiken.

Vad händer om vi tar bort alla skattefinansierade företag inom det asylindustriella komplexet? Exakt hur många företag blir det då som har startats av ”invandrare” tro? En annan sak som slår mig om kostnader och vinster i massinvandringspolitiken är om de som försöker räkna ut det räknar bort de skattefinansierade jobben? Alltså, den kostnad skattebetalarna har för att bekosta dessa privata företag? Kostnaden som skattebetalarna har för att betala för dessa privata företag bör väl räknas med? Eftersom det bara är en rundgång av samma pengar, där företagen åderlåter pengaflödet till sin vinst innan en del av dem går tillbaka till staten så bör väl de ses mer som en kostnad? (gäller i och för sig alla företag som lever på staten)

Jo, jag vet att skattepengarna går ut i konsumtionen och på så vis får icke skattedrivna företag del av dem och betalar skatt, men staten får ju inte tillbaka hela summan de lagt ut genom vinst- och inkomstskatten. Kanske är det därför vi dränks i andra skatter för att kunna betala tillbaka till det vi förlorar på av skattemedel drivna jobb?

(Som den ekonomiskt kunnige säkert märker så är jag inte någon ekonom, så jag missförstår säkert mycket, men tills någon förklarar var jag tänker fel så föredrar jag att hålla fast vid min teori)

Annonser

Ett svar to “Den lönsamma asylinvandringen från MENA”

  1. Argus Says:

    Det är inte antalet personer i intervallet mellan ungdom och ålderdom som har betydelse utan det överskott de genererar. Häri ligger det största felet när man siktar på kvantitet och inte kvalitet. Vi vet att bland utomeuropeiska invandrare ligger sysselsättningstalet fortfarande efter sju år på hälften vilket torde innebära att de inte ens som grupp går jämt ut. Då ska vi också ha i åtanke att bland dessa finns personer framför allt ifrån Sydostasien som har höga sysselsättningstal.

    Det vore bra mycket bättre att satsa de medel som går till försörjning av personer som i grunden föraktar oss på forskning och tillverkning av robotteknik. Dessa skjuter, rånar och våldtar i alla fall inte.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: