Är det inte dags att ifrågasätta myten om ”multikultur”?

Experimentet ”multikultur” har vi nu blivit utsatta för i årtionden. Aldrig under denna tid, mig veterligen, har det avkrävts några bevis eller underlag på exakt hur föreställningen skulle kunna fungera i praktiken. Föreställningen om mångkultur där man genom dekret (politik) uppifrån makten påtvingar en befolkning sina sociala experiment bör ifrågasättas. Det är dags att intellektuella börjar kräva ansvar och svar från de sociala ingenjörerna. Varför frågar ingen efter någonting som ens påminner om bevis för att föreställningen om multikultur har någon förankring i verkligheten?

Det vi sett är föreställningar som baseras på mer eller mindre irrationella känslor om att människor ”egentligen” är kopior av varandra och att de därför kommer att fungera i den teoretiska konstruktionen. Verkligheten talar ett annat språk.

Varför kallar jag då detta för ett experiment, en konstruktion och föreställning? Helt enkelt för att det aldrig någonsin eller någonstans på jorden testats, eller fungerat i den mån den existerat (vilket den inte har då föreställningen om multikultur är en modern tankekonstruktion sprungen ur huvudet på vänsterteoretiker). Sålunda har man inga referenser att hänvisa till när man förespråkar att det sociala experimentet ska fortsätta, trots att verkligheten har visat att det är ett misslyckat experiment som alla kan se. Det blev inte det kumbalajasamhälle man kände att det skulle bli.

Se gärna denna diskussion där en intellktuell ifrågasätter föreställningarna.

Annonser

5 svar to “Är det inte dags att ifrågasätta myten om ”multikultur”?”

 1. rostaratt (@rostaratt) Says:

  Nja kan nog kallas för ett risktagande experiment.
  Trots veto om/att importerar man man ngn slags kultur är/blir den även att räkna med.om den/denna är känd för sin problematik så är det änvärre och sedemera invalt.Illa hursom.

 2. Erik Says:

  Flyktingar kommer FRÅN mångkultur. Och vi vill utveckla mångkultur i Sverige? Hur tänker man då?

 3. Varg i Veum Says:

  Du har förvisso en poäng Erik, det ÄR en mångkultur de flyr ifrån, men det är inte den som multikulturister drömmer om. I deras fantasier så fungerar mångkulturen bara den sker här. Fantasin som de har är en fantasiprodukt som utgår ifrån att alla människor är som de tror i sina fantasier.

 4. Pica pica Says:

  När våra PK-politiker talar om mångkultur så är det något som de säger berikar oss. En liten anmärkning är att oavsett om invandrarna kommer från Irak eller Somalia så är majoriteten muslimer.

  Enligt experter så finns inget exempel på att mångkultur fungerar – någonstans i världen. Av någon anledning så trivs människor bäst bland sina likar. Att sen våra galna sjuklöver tar från sin egen befolkning och ger till nykomlingarna har inneburit att de skapat ett vi- och- de-tänk. Det rent ut sagt daltas med dem, t ex behöver de inte straffas som en svensk för samma brott. De klyftor eller motsättningar mellan olika grupper har inte skapats av svenska rasister utan av våra politiker.

 5. Varg i Veum Says:

  Exakt min åsikt också, det att det är politikerna som skapat problemen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: