Ibland är en människa en individ, ibland en representant för en obekväm grupp – din etnicietet avgör

Hur många gånger har vi inte fått höra att jihadister ”inte har någonting med islam att göra” att de bara är förvirrade ungdomar som ”tolkat islam fel”. Med det vill man säga att det inte alls finns några våldsstrukturer i jordens fredligaste religion.

Annat är det när nån ickemuslim gör som en del muslimer gör. Då är de självklart en produkt av en struktur, en ”högerextrem” sådan företrädelsevis. Vi kommer alla ihåg Breivik, han var ingen individ, han var en terrorist som fostrats av ”hatkommentarer” (invandringskritiska är undermeningen) på nätet.

Eller som nu den hära Peter Mangs.

Ojsan Cantwell har suttit och tänkt till igen, och låter berätta att Mangs minsann är en ”högerextrem terrorist” inte alls en ensam individ som alla tiotusentals muslimska jihadister som inte alls påverkats av våldsstrukturerna i religionen islam.

Jag tror nu på att en människa påverkas av den kultur, den tankemiljö som en människa fostras i. En del individer är mentalt svagare än andra och börjar agera, och då poppar såna som Mangs, Breivik och islamister upp. Visst kan det vara så att dessa två påverkats av den negativa miljön som många av oss massinvandringskritiker befinner oss i. De kan mycket väl ha reagerat som muslimer som vill leda dem som de betraktar som ”sina” på den rätta vägen medelst våld. ”De bara förstår inte än, men om vi lyser upp vägen med mord och våld så kommer de att se ljuset” är de föreställningar som styr dem.

Men….

…det som stör mig något överdjävulskt är hyckleriet som såna som Ojsan och andra som upplever sig själva som sk ”antirasister” dag ut och dag in ägnar sig åt. Precis på samma sätt som de där två fallit offer för sina mentala begränsningar så faller ett fenomenalt större antal mentalt svaga muslimer för motsvarande strukturer i religionen islam. Helt enkelt för att det finns ett större underlag i gruppen muslimer.

Konflikten som finns kommer inte att mildras förrän en spade kallas för en spade när det gäller allt liknande våld, det kommer inte att mildras förrän samhället slutar dalta och låtsas som om Islam inte har några strukturer som uppmuntrar till jihadisternas våld och terror.

Annonser

Ett svar to “Ibland är en människa en individ, ibland en representant för en obekväm grupp – din etnicietet avgör”

  1. Argus Says:

    Att Peter Mangs, en gång medlem i Vänsterpartiet, skulle vara ”högerextrem terrorist” är lika befängt som att kalla Benito Mussoline, en gång framträdande medlem av Italiens Socialistiska parti och grundare av Fascistpartiet, konservativ. Dumheter och okunskap är vad det är. Ojsan också.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: