Varför ingen fatwa om att orcerna i islamiska staten är otrogna avfällingar som ljuger om islam?

Vi kan härmed lägga ner diskussionen om att islamiska statens soldater inte skulle vara muslimer. Detta är ett brev, från de allra högsta auktoriteterna inom islam, till den där baghadi (som nu är ordentlig skadad efter att USA släppt lite bomber i skallen på honom, allahu ahkbar! liksom) som i 24 punkter talar om för – muslimen – baghdadi att han har fel.

Läs punkt nummer 9 från de allra högsta auktoriteterna inom islam, alltså såna där ”lärda” som påstås veta vad islam handlar om, säger om vem som är muslim och inte. Det ger en förklaring till att det mig veterligen inte finns nån fatwa, från de allra högsta auktioriteterna inom islam, mot islamiska staten som varandes otrogna, kuffars som hotar islam.

Punkten 9, från de allra högsta auktoriteterna inom islam alltså, säger att de inte kan utfärda någon sån fatwa eftersom orcerna i islamiska staten inte själva kallar sig otrogna ickemuslimer. Om nu, de allra högsta auktoriteterna inom islam alltså, vägrar se dem som otrogna, som ickemuslimer, så hur ska man kunna särskilja dem från islam?

Jag har länge försökt hitta någon debatt mellan de som av väst och ”de flesta” muslimer betraktas som ”de allra högsta auktoriteterna inom islam” och islamisters lärda. Alltså där de diskuterar sina olika tolkningar av islam. Jag har ännu inte hittat någon sån debatt. Jag börjar bli mer och mer övertygad om att sånt inte finns, i alla fall ingen offentlig debatt. Anledningen till fegheten hos de lärda tror jag handlar om att man inte vågar ta debatten eftersom det skulle så splittring hos umman. De är mycket väl medvetna om att det finns förmodligen hundratals miljoner muslimer, (kanske de flesta?), som delar islamiska statens värderingar och tolkningar mer eller mindre. De är rädda att förlora makten helt enkelt. Därför får islamiska staten härja på bekostnad av muslimer (som de mördar) och auktoriteterna inom islam mest ägnar sig åt att bekämpa ”islamofobi” istället för att ta itu med det som i verkligheten mördar muslimer för att de är muslimer. Muslimer som mördar muslimer är ju inte ”islamofobi” så det är inte så viktigt tydligen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: