Romer är tiggare

Det har kommit kritik mot Norges tiggerilagar från nåt som heter ”Europarådet” Kritikerna påstår mer eller mindre att romerna av naturen är tiggare och därför är tiggerilagarna ”riktade mot romer” endast. Samtidigt passar man på att kritisera Norge för att de omhändertar romska barn (trots att de lever under förhållanden som är bra för barn, eller vadå?) Verkar som att romer, bara för att de är romer, ska behandlas annorlunda.

Annonser

3 svar to “Romer är tiggare”

 1. Erik Says:

  Undrar hur ett samhälle som bestod av ENDAST zigenare skulle fungera. Finns det eller har det funnits sådana samhällen någonstans?

 2. Varg i Veum Says:

  Man kan väl säga att enklaverna de lever i är självstyrande mer eller mindre. Det verkar ju gå sådär… Inte mycket till organisation för att förbättra för alla romer. Finns säkert eldsjälar som försöker, men motarbetas förmodligen lika mycket av myndigheterna (i Rumänien) som av den egna kulturen. Kanske mer till och med? Just Rumänien har fått miljarder från oss skattebetalare öronmärkta för romer där, men uppenbarligen verkar varken myndigheterna eller eldsjälar intresserade av att ta itu med saker.

  Den förstnämnda förmodligen för att de anser att det inte är någon idé och den andra för att de förväntar sig att myndigheterna ska servera på silverfat eftersom de varit så dumma tidigare…

 3. Karl-Otto Hultström Says:

  Vilka hemska fördomar !vänta bara tills AB får reda på de !


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: