Den irakiske krigaren och det religiösa kriget mellan sunni och shia

Det börjar stå alltmer klart att de muslimska krigarna i Irak förmodligen är en bunt med fega stackare. När USA krigade mot Irak – två gånger, så visade den irakiske krigaren vad han gick för. Det pratades om ”fruktade” republikanska styrkor då, men allt USA mötte var omotiverade soldater som gav upp i hundratusentals. Visst kan man ju ha viss förståelse för just det, den amerikanska armén är den mest stridsvana armén i världen och har enorma resurser när de väl sätter igång så de vet vad de gör.

Men under islamiska statens framryckning har vi åter sett de individuella soldaternas och befälens kompetens, vilja och mod när det gäller att göra det jobb de är satta för. De satte svansen mellan benen och åtminstone i den första anfallsvågen lämnade avancerad militär utrustning för miljarder åt orcerna. Frågan är vad det handlar om? Handlar det om mod? inkompetens? Viljan att slåss mot ”bröder”?

Senaste exemplet är när orcerna promenerade in i Palmyra utan nämnvärt motstånd innan de irakiska sunnimuslimerna flydde.Den där Allahu ahkbar vet vad de lämnade efter sig den här gången…

Nu har det gått så långt att Iraks ledning tillåter att renodlade Shiitiska soldater i Irak ska få strida ännu mer. De har vad jag förstår visat sig ha mer stake än sunnis, och sen har vi ju det faktum att shiiterna inte anser att orcerna i IS är deras ”bröder”, eller ja när IS slåss mot ”otrogna” som USA så är de naturligtvis bröder . Anledningen till att shiitiska styrkor inte satts in i striderna i större omfattning är vad jag förstår att de är lika benägna att slakta oskyldigt folk som orcerna är. När de väl rensat bort orcerna från en by eller stad så börjar de slakta civilbefolkningen [sunnis] istället. Det är någonting som verkar ligga i deras (sunnis och shiiters) religiösa gener och som de inte kan stå emot.

Allt detta är naturligtvis USAs fel. Hur i helvete kan de med sina enorma underrättelseresurser missat hur den irakiske soldaten är när de försökt utbilda och utrusta dem?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: