Fnordspotting problematiserar detta med att svenskt asylsystem missbrukas.

Ofta får man höra hur hemskt vissa asylsökande och illegala invandrare har det här i Sverige. Inte minst när det kommer till de många olika bidragen som staten öser ut. Nu jobbar ju många invandrare från MENA, men det är knappast bara de som skickar hem runt 300 miljarder per år. Mången krona torde komma från bidragen de arbetslösa och andra bidragstagare får.

Med svenska ögon sett är inte bidragen så stora, men ändå skickas det pengar till ännu fattigare släktingar och klaner. Om man kommer från länder där människor är fattiga på riktigt, alltså inte enligt svensk definition, utan på riktigt, så bör man se de ”fattiga” här i Sverige i relation till vad de lämnat.

Från noll bidrag till 100% i många fall, och ändå leva ett lyxliv materiellt sett, relativt vad de lämnat. Detta om något är ett incitament att utnyttja svensk asylrätt och bör tas hänsyn till när man delar ut permanenta uppehållstillstånd till höger och vänster.

I den senaste artikeln i DN:s reportageserie ”De osynliga” berättas om mongolersom till en lön om mellan 7 000 och 8 000 kronor i månaden jobbar sju dagar i veckan med att städa. Reportaget är väldigt intressant och ett bra exempel på den sorts fördjupande journalistik som i tidningskrisens spår blivit allt mer sällsynt. Artikelförfattarna underlåter dock att påpeka två väldigt anmärkningsvärda omständigheter.

Den första omständigheten artikelförfattarna underlåter att kommentera är att mongolerna enligt städföretagets ägare är asylsökande, någonting som DN:s egen källa delvis också bekräftar. Om så är fallet är detta högst anmärkningsvärt. Mongoliet är nämligen ett fredligt land som både håller demokratiska val och ärklassificerat som fritt av ansedda Freedom House. Läs resten här

Annonser

Ett svar to “Fnordspotting problematiserar detta med att svenskt asylsystem missbrukas.”

  1. Karl-Otto Hultström Says:

    DNS serie om arbetande inv är ju dels ett försök att få det framstå som om alla var lika flitiga dels att visa hur väl Sverige behöver dem. Alltså ett försök att öka på den redan för höga inv. DN följer AB som en hund !


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: