Donna från Ronna, slöja som blir polis

För fyra år sen skrev jag om denna slöja. Nu visar det sig helt oväntat (not!) att hon känner sig diskriminerad. Men bara för ett år sen var allting finfint.

Varg i Veum

Anhängare av svensk norm gläder sig i dagarna då en slöja ska bli polis. De anser att polisen ska ”spegla svenska befolkningen”. I och med denna slöjas inträde i poliskåren så avses ”svenksa befolkningen” ner till dess minsta enhet. Ena stunden hävdas att slöjor och andra fundamentalistiska attribut inte är något problem (när det pratas om förbud) eftersom det är så få som använder det. Andra stunden så ”speglar” de svenska befolkningen. Klart är i alla fall att polisen inte längre ska ses som en enhetlig neutral makt. Polisen är numera en plats att uttrycka sin identiet, religiösa och därmed även fördomar med uniformen. Polisen ska längre inte längre, via uniformen, spegla ett neutralt förhållningssätt.

Denna sortens identitetspolitik öppnar (i konsekvensens namn) för intressanta yttringar inom poliskåren och andra uniformsyrken. Undrar hur man kommer att resonera om en rastafari vill bli polis? Många av dessa anser ju att dreadlocks…

View original post 276 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: