”Hur kan era politiker säg att alla ska komma hit…”

Orden yttras av en syrier från Aleppo, besviken över att det inte finns jobb och bostäder här. Så som svenska politiker mer eller mindre utlovat. Man kan inte annat än hålla med honom.

2015-06-02 15-03-22

Annonser

2 svar to “”Hur kan era politiker säg att alla ska komma hit…””

  1. Ratatosk Says:

    Den som nu vill komma till rätta med det oproportionerligt stora trycket på Sverige bör fråga sig av vem och hur Jaafer fick höra om Sverige, varefter man ser till att denna informationskanal får en korrekt bild av läget här. Frågan jag sedan vill följa upp med är, i vems intresse ligger det att vrångbilden kvarstår. Det är inte bara dumhet som har försatt Sverige i en närmast katastrofal situation.

  2. Varg i Veum Says:

    Många syrier har släktingar, klanmedlemmar, vänner osv. i Sverige. Att de skulle vara helt omedvetna om hur läget är i Sverige är inte troligt. Säkert finns det undantag, men jag skulle tippa att djungeltrumman är den vikitgaste källan till information och används som underlag för vilket land man väljer att söka asyl i. Sverige är förmodligen väl känt i flyktingvärlden och man vet exakt vad man får.

    Den här snubben kan mycket väl ha blivit lurad av människohandlarna (och svenska politiker) och på allvar trodde att han skulle få se stekta sparvar komma flygande rakt in i munnen. Vi får hoppas att han informerar sina släktingar om verkligheten.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: