Hallå svensk, du ska be om ursäkt till en invandrare som är kränkt för att hon fick permanent uppehållstillstånd här.

Somar el Naher är en invandrare som bloggar på aftonbladets ledarsida. Hon anser att ni svenskar ska be om ursäkt för all de besvärligheter som hon och hennes familj råkat ut för när migrationmyndigheten utan undersökning inte gav dem permanent uppehållstillstånd direkt när de satte sin fot på svensk mark. Ja, det är ju hemskt att röda mattan inte rullas ut automatiskt när någon från MENA väljer Sverige som asylland. Hon känner sig ”hånad” för att Sverige inte automatiskt och utan frågor släpper in alla som påstår att de är flyktingar enligt FN-konventionen.

Vilket hån, ärligt talat. Grattis du fick ett svenskt medborgarskap. Du klarade eldprovet och helvetesprocessen och förnedringen som asylprocessen många gånger innebär, som den gången när du tvingades röntga tänderna för att bli åldersbedömd. Grattis du blev inte tillbakaskickad till den plats du flytt ifrån.

Grattis för att du inte blev en av de tusentals flyktingar som Sverige tvångsutvisar till farliga länder varje år.

Nu vet ju jag att svensk invandringspolitik är väldigt godtycklig. Migrationsverket har inte några resurser att på allvar undersöka alla påståenden de utsätts för. Alltsom oftast så gör de en ytlig bedömning och släpper in den som av asylturistagenturerna skolats att berätta den rätta historien. Personligen undrar jag om inte svensk asylpolitik mest handlar om att avgöra om en asylants berättelser har risk att hamna i aftonbladets löpsedel eller inte (och därmed hamnar i twittervänsterns drev)

Den som undrar vad jag pratar om kan besöka Migileaks  och återkomma i kommentarsfältet så kan vi diskutera om du anser att jag har fel.

Annonser

5 svar to “Hallå svensk, du ska be om ursäkt till en invandrare som är kränkt för att hon fick permanent uppehållstillstånd här.”

 1. norrmannen65 Says:

  Länken.. ”adressen är inte giltig”

 2. norrmannen65 Says:

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/somaralnaher/article20914728.ab

 3. extravalet2015 Says:

  Förkastligt illa, det visar dock klart och tydligt hur hon tackar för våra öppna armar på ett fruktansvärt vis.

 4. Argus Says:

  En bättre, sponsorfri länk http://unvis.it/www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/somaralnaher/article20914728.ab

  Jag har kommit fram till samma lösning som grannländerna har, om de ens släpper in dem. Tillfälliga uppehållstillstånd, särskilda läger med enbart mat i magen, tak över huvudet och kläder på kroppen och repatriering så fort som möjligt. Den promille eller enstaka procent som har en vidimerad akademisk utbildning kommer att behövas för återuppbyggnaden. Vi har själva inget ytterligare behov av arbetskraft då ännu mera kommer att automatiseras och jätteproppen Orvar lämnade inga vakanser efter sig.

  Detta gäller för dem som redan är här, några ytterligare ska vi inte släppa in.

 5. Varg i Veum Says:

  hmm… jag tyckte jag klistrade in unvis.it-.länken men tydligen inte. Men nu har jag ändrat länken.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: