In your face alla ryssofiler

Det tycks råda förvåning över att ryssland planerar (i händelse av konflikt) att annektera Gotland, vilket jag finner mycket märkligt. Varför i hela fridens namn skulle de inte göra det? Gotland och vad den innebär för Nordstream är ingenting annat än helt naturligt att invadera om ryssarna tycker att det behövs för att skydda sina intressen.  Varför i hela fridens namn skulle Putin låta Sverige (och därmed väst) ha kontroll över deras gasledningar? Verkar som svenska politiker tror att Putin är efterbliven och inte vet Rysslands bästa. Dessa fakta stod klart långt innan Sverige gav Putin tillstånd att lägga rören utanför Gotland.

Svenska politiker visste mycket väl att Gotland skulle hamna i rysslands ”intressesfär” men gav ändå tillstånd, trots att det står klart för alla vad det innebär att gå med i rysslands intressesfär. Att komma nu och gnälla är bara ynkligt och inkompetent.

Annonser

7 svar to “In your face alla ryssofiler”

 1. Martin Says:

  Svenska Quislingpolitikers agerande har gjort att Ryska Federationen inte har något annat val än att betrakta sverige som ett fientligt sinnat land. Det räcker med ett regeringsbeslut för att hela sveriges territorium skall upplåtas åt NATO. Dessutom bedriver sveriges politiker, media och etablissemang en hetskhet mot Ryssland som du inte ens hittar i USA. Sverige har tydligt deklarerat sig som fientligt mot RF. Naturligtvis kommer RF att planera för att ta strategiska territorier? Precis som USA hade gjort om vi betedde oss mot USA som vi beter oss mot RF.

  DET VAR HELA POÄNGEN MED NEUTRALITITSPOLITIKEN? DUUH? Vi befinner oss mellan två maktblock. Om vi ansluter oss till ett så garanterar vi att vi blir ett slagfält i fall av en konflikt. Quislingetablissemanget som kryper för Washington (som bara vill ha med oss i NATO för att använda vårt territorium som anfalls/hot territorium mot RF) och som har avvecklat försvaret har sett till att områden i sverige blir en atomtundra och att andra områden blir krigsområden med deras besinningslöst ansvarslösa och korrupta politik.

  Fundera en stund, om USA har avlyssnat både Merkels och de tre senaste franska presidenternas mobiltelefoner, vad måtte de då inte ha gjort mot politiker i sverige? De quislingarna har Washintons bästa för ögonen, inte sveriges. Beväpnad neutralitet hade varit det absolut bästa. Obeväpnad neutralitet är fortfarande det näst bästa eftersom det finns ett astronomiskt diplomatiskt pris att betala för att ockupera sverige.

 2. Jag är för demokrati men.. Says:

  Fortsätt att provocera och mobba ryssen. Så att du och dina ryssofober en dag kan säga ”Vad var det vi sa!” när ryssen har bestämt sig för att stämma i bäcken. Så att säga..

 3. Karl-Otto Hultström Says:

  Det var väl bara en tidsfråga tills den övningen skulle bli känd ! Ryssland är ett ökande hot för Sverige och hela Västeuropa. Man döljer sin usla ekonomi och sjunkande levnadsstandard genom att skapa konflikter. Man är väl medveten om att då står folket enat bakom ledaren.

 4. Varg i Veum Says:

  Det kvittar vilken sida Sverige står på, Sverige kommer att bli ett slagfält hursomhelst. Den som på fullt allvar tror att Sverige kan hålla sig utanför det kommande kriget är ingenting annat än en irrationell drömmare med orealistisk syn på krigsföring och kan ta sina omogna känslor nån annanstans än denna blogg.

  Ryssarna gör naturligtvis precis som USA i händelse av konflikt – tar vad de behöver ta för att vinna strategiska fördelar. Till skillnad från ryssofiler så tror jag inte att ryska militären är så dumma i huvudet att de inte skulle ta Sverige bara för att de slickat deras röv under fredstid. Naturligtvis tar de Sverige i ett nafs för att få en front mot Norge och Danmark för att säkra Östersjön. Det är ingenting att bli upprörd över eller lägga några irrationella känslovärderingar på. Det handlar inte om ondska, Putins militär är varken mer eller mindre ond än vilka militärer som helst, det handlar om pragmatik. Är man med i ett krig så gör man det man behöver för att segra. Svårare än så är det inte.

 5. Varg i Veum Says:

  Ja, Karl-Otto. Det är inte på något sätt ologiskt att anta att Putin inte skulle göra samma sak som mången amerikansk president. Den här irrationella glorifieringen av Putin som nån jävla fredsälskare är vämjelig och jag ser ner på hans rövslickare.

 6. Ratatosk Says:

  Om en övning om att inta (delar av) Sverige är en indikation på något, vad kan man då dra för slutsats av Noble Ledger som NATO höll i? Ryssland är ingen frälsare, men det är banne mig inte USA och NATO heller. Provokationer och desinformation kommer från båda sidor, och i svensk media är det så extremt vinklat att jag inte längre kan ta medias rysshat på allvar. Betraktar vi t.ex. situationen i Ukraina, tycker jag det är rätt talande att Georgiens f.d. president Saakasjvili, en av USA:s marionetter, numera har en guvernörspost i Ukraina.
  En titt i backspegeln visar också att Sverige inte klarade sig helskinnat från andra världskriget. Britter, tyskar och ryssar bombade oss vid ett flertal tillfällen. Vår stundtals moraliskt förkastliga balansgång lyckades dock hålla oss utanför de värsta stridigheterna. Med den utrikes- och försvarspolitik som förs nu kommer vi inte lyckas med samma sak nästa gång kriget kommer. Överdrivet rysshat är en garanti för, inte mot, ett sådant olyckligt händelseförlopp.

 7. Varg i Veum Says:

  Sverige och svenskarna är alltför obetydliga för att det ska göra varken till eller från om Sverige ”hatar” ryssland eller inte. Det gör varken till eller från ifall jättarna bestämmer sig för att kriga. Och när de gör det så kommer Sverige att bli ett slagfält. Ryssland kommer inte att skona Sverige för att de inte ”hatade” ryssland. De kommer inte att lägga ner strategiska planer för att slå fienden bara för att svenskar, eller svensk media, inte hatade ryssland. Att hoppas på det är ganska naivt i mina ögon.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: