En variant av propaganda i gammelmedia

Försök påminna dig om du nånsin sett en artikel, tittat på ett nyhetsinslag där man berättar om undersökningar som talar om att svenska folket är positiva till ”invandring” (ett allmänt begrepp märkväl) och jag slår vad om att du stött på många såna, fascinerande regelbundet. Försök nu komma på de tillfällen gammelmedia lika unisont rapporterat om undersökningar där motsatsen visas? Sajten ”Den nya välfärden” testade vad som händer om man erbjuder en lika vetenskaplig undersökning som de som gammelmedia kör med.

Är myten om media sann?

Kan det vara så att media väljer att undanhålla information från medborgarna?
För Den Nya Välfärden aktualiserades denna fråga i veckan som gått.

I tisdags släppte Den Nya Välfärden en undersökning som vi beställt från Demoskop. Undersökningen visar att 58 procent av befolkningen anser att invandringen till Sverige är för stor. Endast 8 procent anser att den är för liten. Detta är, vad vi kan finna, den mest kritiska opinionen mot invandringsvolymerna som redovisats till dags dato. Det kan inte anses vara annat än politiskt sprängstoff eftersom det visar på att riksdagspartierna är helt ur fas med väljarna.

Undersökningen skickades till så gott som alla dagstidningar i landet. Vi förväntade oss att åtminstone ett tiotal skulle skriva en notis eller mer om nyheten. Men så blev det inte.
Det enda omnämnandet om undersökningen publicerades på en ledarsida i Smålandsposten och i en debattartikel i Expressen. Det var allt……

Läs resten här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: