Å därkomdenja…. offermuslim relativiserar igen..

Som ett brev på posten kommer de förutsägbara relativiseringarna av Daesh efter att regeringen undersökt om det går att göra det lite jobbigare för orcerna att turista i Syrien. Zakarias Zouhir, en av grundarna till ”muslimska mänskliga rättighetskommitén”, vänsterpartist på köpet, låter berätta att det är inte nån större skillnad mellan orcerna i Daesh och allierade soldater under andra världskriget. Båda gjorde sig skyldiga till krigsbrott eftersom det de muslimerna i Daesh gör inte har någonting med islam och göra utan är en mer eller mindre ofrånkomlig konsekvens av konceptet krig. Så där gör alla soldater och armeér, typ. Soldater inom alla armeér genom alla tider har halshuggit, våldtagit och mördat oskyldiga, ingenting konstigt alls med orcerna. De är som alla andra…

Det finns inget unikt med de krigsförbrytelser som IS blivit ökända för. Det unika är strategin att medvetet göra dessa skändligheter tillgängliga för världen genom sociala medier. Alla sidor i konflikten i Syrien begår krigsförbrytelser och även om IS får sägas vara synnerligen hänsynslösa så är övergrepp snarare en funktion av krig än av IS.

Han har dock rätt i att en av orsakerna till att orcerna öht fick de framgångar de fick var att man beväpnade ”rebellerna” i Syrien (Svenska politiker tog skattebetalarnas pengar och bidrog till detta, trots att det var uppenbart att det skulle gynna Zakarias muslimska bröder i Daesh, märk väl!). Fast visst, mer eller mindre sympatiserande sunnimuslimska arabiska ”soldater”, alternativt historiskt unikt fega sådana, spelade också in i Daesh exempellösa framgångar.

Det bör vi tänka på i dessa tider när vi tror att alla problem kan lösas genom att beväpna en sida i en konflikt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: