Murar behövs om man ska lösa flyktingproblemet i det långa loppet

Massinvandringspolitikens företrädare pratar gärna om ”murar” och ”vi och dom” och ”stänga ute” och liknande känslobaserade ”argument” för att motivera sina ställningstagande för massinvandring, istället för att se realistiskt på de givna förutsättningar som finns i verkligheten. Det handlar bara om ”moral” inga närmare reflektioner om hur realistisk deras privata moral är när den ska tillämpas på nationer och folks väl och ve. Huvudsaken tycks vara att de får uttrycka sina känslor för allas beskådan

Senast ut i raden är en Elsa Kugelberg som på DNs ledarplats berättar just detta om att om västeuropa (märk väl att det alltid handlar om att väst inte ska ha några gränser, vilket hänger samman med den koloniala skulden som dessa individer känner) ”stänger ute” när de försöker skydda sin samhällsstruktur och välfärd. Hon nämner specifikt det Ungerska planerade stängslet, men i grunden handlar det om det sk ”Fort Europa” och ”Fort väst”.

Problemet med massinvandringsförespråkarna är att de förenklar flyktingproblemen och verkar tro att det försvinner bara väst öppnar sina gränser på vid gavel, vilket är det logiska slutresultatet av ”moralen” eftersom det kommer alltid att finnas folk som har det sämre någonstans.

Denna känsla som de har måste börja problematiseras. Människor dör och mår dåligt av alla de anledningar som man beviljar asyl utefter, de slutar inte dö eller må dåligt pga. att x antal miljoner människor får asyl i väst. Dessa dödsfall och ”mådåligandet” är tydligen acceptabelt, om än inte önskvärt, enligt massinvandringsförespråkare. De känner att det är oundvikligt att folk dör och mår dåligt och då ”måste man hjälpa dem man kan”. Men denna attityd hjälper inte ett dugg till att lösa grundproblemet till varför folk flyr, snarare förvärrar det och man medverkar till att folk dör och mår dåligt. Det enda som händer är att man i sin iver av att försöka tvätta bort den självpåtagna koloniala skulden försöker påtvinga andra den. Med resultat att ”högerextremismen växer” och såna som Arnstad och Malena får gotta sig i att bröla om att vargen kommer och vi har den splittring i samhället som vi har.

Edit. Fick tips i kommentarsfältet om denna föreläsning med Jan Tullberg som anknyter till det jag skriver.

.

Annonser

2 svar to “Murar behövs om man ska lösa flyktingproblemet i det långa loppet”

  1. Sofia Says:

    Professorn på Handelshögskolan, Jan Tullberg, höll ett vetenskapligt stringent och lättfattligt föredrag om Massinvandringen som verkligen behöver spridas till det svenska folket:

  2. Varg i Veum Says:

    Tack Sofia! Klart sevärd. Lägger upp den i inlägget


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: