Facebook försöker, men misslyckas totalt med att inte kränka någon.

Facebook försöker tillfredsställa alla kränkta men lyckas inte så bra. Vi som är bekanta med det kränkningsindustriella komplexet ser genast nya möjligheter att bli kränkt. Titta på loggan där kvinnan stått i bakgrunden som nu ändras till att kvinnan står framför mannen så att han får befinna sig i skuggan. Och det är väl ok för ända sen adam och evas dagar så har ju den vite mannen förtryckt kvinnan och hållt henne i skuggan. Nu är det dags för den vita kvinnan att få förtrycka tillbaka.

2015-07-09 12-12-20

Sen har vi ikonen för grupper, där var det en kvinna en man och någon som kunde misstas som en man (tänk tintin på vänstra bilden) och naturligtvis skulle den vite mannen stå i förgrunden. Så kan man ju inte ha det så FB ändrade till att den vita kvinnan var i förgrunden, den vita mannen i bakgrunden tillsammans med en vit hen.

grupp

Bara det faktum att vi inte ser några svarta, gula eller muslimer i loggan visar ju hur rasistiskt allting är. Det är alltid vitheten som står i centrum, oavsett hur mycket man skjuter den vite mannen bakåt i periferin. Sen ser vi ju hur HBTQ-fientlig den är då vi inte ser två män som står bredvid varandra, eller två kvinnor eller varför inte två hens?. Men jag hyllar att man frångår normen och symboliserar den fria kärleken genom att visa upp att en familj kan bestå av en kvinna, en man och en hen. Men det kan ju uppfattas som att FB försöker osynliggöra andra familjekonstelationer. Gör om gör rätt Facebook! om ni inte hatar alla som inte är som eran norm!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: