Pride Järva

Då har den problematiserande alternativa Pridemarschen begåtts. Reaktionerna blev de förväntade. Twittervänstern pratade om ”pinkwashing” och ”rasism” som vanligt. De pratade om att pridemarschen var bara till för att provocera muslimer. Det lustiga är dock att hela Pridemarsch-grejen är ju till för att provocera och ”utmana föreställningar”, men när det kommer till muslimer, ja då ska det inte provoceras någonting. Twittervänstern är naturligtvis livrädd för det våldskapital som finns inom den muslimska umman.

Det som var härligt med Jan Sjunnessons tilltag var att twittervänstern gick så lätt och förutsägbart i fällan. Problematiserandet av twittervänsterns hyckleri och dubbelmoral var genialisk i sin enkelhet.

När Jan Sjunnesson annonserade att det skulle anordnas en pridemarsch i en förort där homofobin är institutionaliserad så reagerade twittevänstern med panik. Det skulle anordnas en motdemonstration mot en pride-marsch. Någonting vi inte sett på länge i Sverige (eller har det ens förekommit?) utan vi har fått vända oss till länder som Ryssland och Serbien för att se detta. Twittervänstern som är så mycket för ”problematisering” och ”synliggörande” visste plötsligt inte vad de skulle ta sig till när de själva blev problematiserade. Så de körde på som vanligt. Dock utan våld denna gång.

Själva marschen då?

Det ingrodda homohatet i förorten manifisterades av barnen som i sin oskuldsfulla ärlighet sa vad de fått lära sig från föräldrarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: