Den dolda rasismen hos alla andra än godhetsapostlarna

En Hynek Pallas har fått utrymme i DN där han berättar om hur hemska tjeckerna är och varit mot romer. Han låter berätta att tjeckerna minsann inte lyckats integrera dem pga. ”rasism”. Underförstått antyder han att ”det är precis som i 30-talets Tyskland i europa idag” Det som blir lite lustigt då är det faktum att inte ens Sverige, som ser sig själva som världens bästa och godaste samvete, inte lyckats med det trots att PK har härjat hejvilt i landet i minst ett par decennier i alla fall.

Om något land skulle lyckas att integrera romer så skulle det ju vara Sverige naturligtvis, för vi vet ju alla hur de där tjeckerna, bulgarerna och rumänerna är såna rasister och det är därför romerna ”aldrig fått en chans”. Så kanske godhetsapostlarnas fördomar om tjecker, bulgarer och rumäner ska tonas ner lite och kanske är det dags att tänka utanför boxen?

Annonser

2 svar to “Den dolda rasismen hos alla andra än godhetsapostlarna”

 1. Pica pica Says:

  Att integrera romerna här eller där är en omöjlighet – för de vill inte. Titta på Hotel Paradise på YouTube och man tycker det är för hemskt. Men när man frågar dem själva så erkänner de att de själv åstadkommit det och är nöjda med det.

  De vill vara fria, inte tvingas gå i skola eller jobba,passa tider är inget för dem. Det är om möjligt mer förtjusta i stora Mercedes och guld och lyx än någon annan. Det är här problemet uppstår. Alla är inte födda rika och de som vill ha allt det där utan att jobba måste hitta ett sätt att få det utan att ge avkall på ”sin kultur” och bli en knegare.

 2. Varg i Veum Says:

  Så tror jag också det är, det är lite väl förenklat att påstå att val av livstil och kultur inte har någon inverkan på varför de varit utanför samhället ända sen de kom. Att allt handlar om ”rasism”.
  Visst kan det vara så att romkulturen utvecklats negativ av utanförskapet, att det blivit ett ”samspel” och en dålig spiral där det ena gett det andra. Vad som är hönan och ägget är nog svårt att säga.. Men uppenbart är att det idag är en kultur som har haft svårt att släppa in nya influenser (eller ge och ta så som typ alla kulturer gjort i migrationshistorien) i sin strävan att vara unik.

  Jag tror dock ingenting är omöjligt, men det behövs en attitydförändring hos de styrande.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: