Är regeringarna i Sverige och Tyskland skyldiga till att folk dör i medelhavet?

Krigs- och ekonomiska flyktingar vill för det mesta till Sverige eller Tyskland. Det troligaste orsaken är att dessa två länder är de som enklast släpper in flyktingar medan andra europeiska länder försöker avskräcka asylanter att komma till deras land. Förmodligen för att de ser vad som händer i just Sverige och Tyskland.

Wolfgang på Aftonbladet. konstaterar att Sverige och Tyskland är de som tar emot flest, men han vill få det till att det är länderna som försöker undvika massinvandringsproblemen som är skyldiga till att folk dör. Jag vet inte om det är så enkelt.

Uppenbart är att Sveriges och Tysklands immigrationspolitik och välfärd får människor att ta risker. Det ser onekligen ut som att flyktingar gör kalkylerade uträkningar om vinst och förlust och kommit fram till att risken är värd det. Vilken roll har egentligen lättheten att få asyl i ett land med för närvarande god välfärd i riskerna man tar och pengar man är villig att betala? Frågan är obehaglig för många som känner mycket och ofta, men borde ställas.

Annonser

6 svar to “Är regeringarna i Sverige och Tyskland skyldiga till att folk dör i medelhavet?”

 1. Sofia Says:

  Nej.

 2. Erik Says:

  I viss mening är Tyskland och särskilt Sverige ansvariga för att folk drunknar i Medelhavet.

  Håller man upp en gottepåse med medborgarskap, livstids bidragsförsörjning för hela familjen och samtidigt möjlighet att behålla sina medeltida kulturmönster så utgör det naturligtvis en lockelse.

  Samtidigt som man håller upp denna gottepåse och viftar med den så säger man att den inte är tillgänglig. Den finns inte på riktigt på legal väg. Det går inte att resa till Sverige för att kräva sin gottepåse, ingen från dessa dysfunktionella länder beviljas normalt visum.

  MEN om du tar dig till Sverige i smyg och helt olagligt så är härligheten din, mjölken och honungen kommer att flyta. Garanterat. Riskerar du livet och betalar tiotusentals kronor till människosmugglare så är gottepåsen din. Hela påsen.

  Så visst lockar vi folk till att sätta sig i skrangliga båtar på Medelhavet.

 3. Varg i Veum Says:

  Sofia, Jo?

 4. Sofia Says:

  Jesuitpåven skuldbelägger hederligt folk liksom marxisterna/globalisterna –
  här får han en välförtjänt utskällning:

 5. Varg i Veum Says:

  Där har han helt rätt den gode Alex. Finns väl ingen stat som har så stängda gränser som Vatikanen. Så jag anser att den där påven ska bara hålla truten.

 6. Pica pica Says:

  Är så trött på att höra Stefan Löfven köra samma tugg om och om igen. Om att vi har skyldigheter att vara solidariska, vilket betyder försörja, alla utom i riket födda. Jag känner ingen skuld, jag har jobbat hårt i hela mitt liv och betalat skatt till bl a välfärden som de styrande nu ger bort till utomeuropéer.

  Man har förfasat sig över Ungerns gränsstaket som stänger ute svältande och krigstraumatiserade kvinnor och barn. Gå in på Fria Tider och läs artikeln: Allahu Akbar! Videon där visar dessa stackare som lyckats ta sig in i Ungern. En hoper aggressiva män i vapenför ålder som visar sin tacksamhet. En står med bar överkropp som visar hans gymmuskler och en tjock guldkedja om halsen och vrålar Allahu Akbar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: