Vad gör FN för att lösa problemet med Islamiska staten?

Denna organisation som mest verkar vara mer meningslös än någonting annat har inte gjort annat än ”fördömt” IS/Daesh och krävt att Europa ska lösa flyktingproblemet. Vad vi kan konstatera är att om inte USA tar initiativet så händer ingenting. En del skulle säkert påstå att det beror på att USA styr FN. Det må så vara, men det bevisar inte någonting annat än att FN inte har mycket existensberättigande som en organisation som ska besluta om världen väl och ve..

Vad har de två vid sidan av USA största blockerarna av FNs handlingsfrihet länderna Kina och Ryssland bidragit med för att lösa Desh-problemet, eller ens andra olika konflikter i världen förutom just att blockera förslag från USA och gnälla? Har de kommit med något annat än floskler?

Är det inte dags att media börjar rikta fokus bort från USA och kräva lite ansvar från FN?

Annonser
Publicerat i FN. 8 Comments »

8 svar to “Vad gör FN för att lösa problemet med Islamiska staten?”

 1. Edward Ulfertz Says:

  För att undvika religiösa konflikter borde FN besluta att muslimska flyktingar ska tas omhand av muslimska länder och kristna flyktingar av kristna länder.

 2. Benny Says:

  Problemet är ju att USA varit med och skapat IS tillsammans med Turkiet, Israel och Saudiarabien! Allt detta finns väl dokumenterat både på nätet och av högt uppsatta politiker i de länder som är inblandade i soppan. Meningen med IS var ursprungligen att bekämpa Assad som dock visade sig vara en svår nöt att knäcka så IS gav sig på lättare byten som Irak och Kurdistan. Till saken hör att i Syrien har Assad fått ökat stöd t o m av de syrier som från början var motståndare till hans regim och att de som fortfarande krigar i Syrien till största delen är importerade IS-terrorister. Denna obehagliga sanning får vi dock inte veta av MSM-media som gör sitt bästa för att dölja sanningen.

 3. Varg i Veum Says:

  Det är så lätt att skylla på USA och Israel och saudiarabien, men lika larvigt som tröttsamt. Fakta är att vi i Sverige är minst lika skyldiga till att ha ”skapat” IS faktum är att alla jävla länder som stödde ”rebellerna” mot Assad på ett eller annat sätt har skapat IS. Israel och USA är på inget sätt ensamt ansvariga.

 4. Sofia Says:

  Jude fick sparken efter att ha avslöjat judisk styrning av lagar som använts mot icke-judar; (nämndes inte även ISIS på slutet?)
  ISIS var från början en förkortning av
  Israeli Secret Intelligence Service

 5. Sofia Says:

 6. Varg i Veum Says:

  Kan du inte ge oss ett referat Sofia, kan vi få höra hur dina tankar går när det gäller videoklippen du postar. Eller är det som jag misstänker att du upprepar bara vad andra har sagt utan att tänka själv?

 7. Sofia Says:

  Videoklippen redovisar bevis.
  Vad jag tänker är min privatsak.
  Du är oförskämd.

 8. Varg i Veum Says:

  Ja, jag är oförskämd, du har uppfattat det helt rätt. Trodde du jag skulle hylla dig för att du kommer med irrelevant propaganda utan att du visar på att du tänkt sjäv? Videoklippen redovisar inga bevis, bara konspirationsteorier och jag är intresserad av hur du sätter ihop dem i ditt huvud. Är du inte intresserad av att, eller kan, utveckla dina resonemang så ber jag dig vänligen att låta bli att posta propaganda. Skaffa dig en egen blogg.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: