Den om EUs ”skuld” till att människor sätter sig i rostiga båtar för dyra pengar eller varför väst är högre utvecklad än andra kulturer

Banksy är nån glorifierad fd. klottrare som gjort ett konstverk om EUs försök att skydda EU så som det ser ut idag. Han vill ”synliggöra” hur människor dör när de försöker ta sig till EU och att det skulle vara EUs fel. Han illustrerar det med människor som flyter i form av EUs flagga. Tanken är att man ska ”tänka efter” hur omänskliga alla i EU är. De som bor i EU ska känna skuld helt enkelt. Det spinner vidare på vänsterns lika gamla som tröttsamma ständiga försök att inympa kolonial skuld i människor som inte hade ett skit med det att göra.

Jag undrar om denna ständiga klagan på väst för att de inte öppnar sina gränser på vid gavel för resten av världen inte egentligen handlar om de låga förväntningarnas rasism? Det är bara väst som ska öppna sina gränser och helst ska inte väst få motsvarande öppna gränser mot de muslimska och andra fattiga länder enligt de som för narrativet om kolonial skuld. Att man koncetrerar sig på väst beror på att man förväntar sig mer av väst eftersom väst är högre stående. Vad bönderna i Saudiarabien, eller vilka andra muslimska länder som helst, eller vad de lägre stående ryssarna och kineserna gör är inte viktigt alls eftersom deras handlanden i flyktingfrågor är vad man kan vänta sig av lägre stående raser… ungefär så.

2015-08-29_14-39-50

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: