Har du inte adblock än så är det dags skaffa det

En reklamblockerare är ett sätt att vara civilt olydig mot makten som gammelmedia representerar Jag antar att de flesta vet att tidningar som Expressen, DN och Aftonbladet lever på att folk kommer till deras sida och genererar statistik. Dessa tidningar får alltså betalt utefter hur många besökare de får och kan exponera reklamen du inte vill ha för. Använder man en reklamblockare så hamnar inte ditt besök eller klick i statistiken och dessa tidningar tjänar inte ett dugg på att du läser deras texter. Som en postitiv sidoeffekt får man mycket snabbare surfning då sidan laddas mycket snabbare när den inte behöver läsa en massa onödiga scripts och länkar till reklamservrarna.

Själv har jag använt en reklamblockare ända sen de kom ut på marknaden så jag minns inte ens hur reklam på nätet ser ut 🙂

Det finns många reklamblockare att välja bland om man använder Firefox eller Chromebaserade webläsare som kan använda deras ”extensions” (små appar i webläsaren)

Själv använder jag Adguard, den betalda versionen då den är fristående från webläsare och fungerar på alla webläsare, inklusive internet explorer och den nya varianten Edge. Men Adguard finns även som ett gratis tillägg till Chrome och Firefox.

En annan bra variant som även stoppar mycket av spioneriet som försigår på websidorna är Ghostery. Det finns också uBlock och naturligtvis den största: Adblock. Den enklaste är enligt min mening uBlock.

Om det finns sajter du vill stödja så går de naturligtvis enkelt via inställningarna i respektive reklamblockare att tillåta visa reklam, men bara på de sajter du vill.

Annonser

2 svar to “Har du inte adblock än så är det dags skaffa det”

  1. Anno Says:

    Man kan också använda webbläsaren EPIC!

  2. Ratatosk Says:

    Stöter man på en länk som pekar på ”etablerad” media, klicka inte på den. Kopiera den i stället och använd unvis.it för att läsa den önskade artikeln.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: