”Precis som på 30-talet”

Rubriken är en fras som jag lånat från en ”makthavare” som gammelmedia skulle benämna honom som: Torbjörn Jerlerup. Hans grej är att hitta paralleller mellan nazityskland och Sverigedemokraterna och andra som är kritiska till massinvandring, och då särskilt massinvandring från muslimska länder. Gott så, det ska han naturligtvis få göra, även om jag ständigt har varit på honom och förklarat för honom att han inte kan göra dessa förenklingar, att ta en situation från en kontext och jämföra den i en annan rakt av så som han gör. Äpplen och päron ni vet. Han har sen länge slutat komma med sina oneliners till ”svar” och låter mig hållas i hans kommentarsfält där jag balanserar hans påståenden 🙂

Men eftersom han nu gillar att jämföra allting med ”Precis som på 30-talet” Så ska jag ge honom lite tips och se om han vågar göra denna jämförelse som denna video gör.

Kanske ska tillägga, eftersom det nu finns människor med tvivelaktig status på psyket där ute som tycker att hot mot individer är en intelligent sak att utföra. Jerlerup har lika stor rätt att vinkla i propagandasyfte som alla andra, trots att han är en ”makthavare” och har möjlighet att hetsa som få, och ska inte utsättas för hot. Så försök låta bli att agera efter de känslomässiga impulser som kan ävermanna dig som saknar självkontroll. Ta ett par djupa andetag och försök analysera varför du är  irrationell och känner samma irrationella känslor som AFA t.ex. Du kan faktiskt ta kontroll över ditt liv och inte låta provokationer styra dig. 

Annonser

3 svar to “”Precis som på 30-talet””

 1. Björngunnar Says:

  Det ÄR samma nu som på trettiotalet!
  Juden är på frammarsch, dåri ligger likheten.
  Varför skriver ingen som det är?
  USA hit USA dit, Eu osv, men det hela styrs helt o hållet av juden.
  Sveriges riksdag regeringen, det sk. demokratiska systemet, media, rättsväsendet, osv, är judestyrt!

 2. Martin Says:

  Trettiotalet, hm, var det inte då kommunisterna svälte ihjäl miljoner människor i Ukraina? Var det inte då kommunisterna torterade ihjäl 600 000 människor i den stora utrensningen 1936-38? Och skickade många miljoner människor till Gulag?

  Jämfört med kommunisternas trettiotal så framstår nazisternas trettiotal som rena barnsagan. Jag har alltid undrat vad som är mest fascinerande, att kommunister är dumma nog att ta upp argumentet ”precis som på trettiotalet”. Eller att folk är dumma och okunniga nog att gå på det.

 3. Varg i Veum Says:

  Jadu Björngunnar om din konspirationsteori stämmer, då säger jag Heja Judarna. De har sett till att världskriget tog slut, de har sett till att världsvälten halverats och fattigdomen likaså. De har sett till att förbjuda en massa miljöfarliga ämnen, och de har sett till att det är välstånd i Sverige och stora delar av världen, även de sk ”utsugna” nationerna där just nämnda svält och fattigdom halverats, jag är ganska säker på att judarna gav Sverige alla segrar när de var en stormakt också, eller menar du att judarna inte fanns då? Eller menar du kanske att judarna bara har gjort det dåliga när de har styrt varenda detalj i världen?

  De är då i sanning värda att styra världen. För vad säger det om svagheten hos alla som låter sig styras villigt, trots att såna som du har avslöjat judarna för länge sen? Vem i hela fridens namn skulle vilja ha såna amöbor som ledare? Skulle inte judarna styra dom skulle nån annan göra det 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: