Dekonstruktion och problematisering av den sk ”maktanalysen”

Nu vet jag inte hur ofta ni hänger på vänstersidor för att kartlägga vänsterstrukturer, tankekonstruktioner och de föreställningar som blir därav, men jag gör det ofta. Men ni kan inte ha missat diverse vänstertyper, inte sällan i aftonbladet som har sina rötter i Marxismen och dess proffstyckare, som pratar om att de gjort en sk ”maktanalys”. Det är nån teoretisk modell sprungen ur marxismen där man tittar på en situation, relation och fastställer vem som har den upplevda ”makten”

”Makten” ska förstås negativt, ungefär som Rockefeller eller andra sionister, ”kapitalismen” direktörer och nazister t.ex. och den som är slav under en ”makt” i en relation är per automatik ”förtryckt” ungefär som svarta i apartheidafrika eller koncentrationslägren.

Dessa ”maktanalyser” görs inte godtyckligt eller objektivt utan enkom för att påvisa det som man upplever som ”bevis” på de vänsterteorier och inte sällan konspirationsteorier man har som agenda ur ett socialistiskt perspektiv. Vi kan ju lugnt konstatera att man inte gjort någon ”maktanalys” på sig själva. Man har inte dekonstruerat och problematiserat (ett par andra tankekonstruktioner som används) sin egen makt, eller ens ”folkets” makt.

Ta en sån sak som Sverigedemokraterna och dess anhängare. Ni har väl hört talas om de där ”87%” som inte var rasister i valet? dessa procent röstade ”mot” SD fick vi höra. Dessa är makten i en ”maktanalys” Dessa är denna Rockefeller och alla bankdirektörer i den maktrelation som står mellan majoriteten och minoriteten. Det vi kan konstatera att makt korrumperar och gör människor till hycklare – inte minst socialister och därför är det så svårt att ta dem på allvar. Men kanske borde man göra det? De är farliga också i så motto att de seglar under falskt flagg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: