De fega unga männen..

Vi har nu under den senaste kampanjveckan där man försöker tillverka medgivande till massinvandring sett bilder på arméer av unga stridsdugliga män som är ”desperata” och inte sällan våldsamma. (Nåja, följer man gammelmedia så ser man inte mycket av det ska erkännas, men om man utnyttjar internet för att vidga vyerna och få en mer realistisk bild av många ”flyktingar” så ser man det.)

Det är många som frågar sig vara kvinnorna och barnen är. Det ”patriarkala” synsätt som finns här i väst är att kvinnor och barn ska räddas först (trots feminismens alla ”framsteg”) verkar inte gälla i avlägsna kulturer. Vare sig det gäller flyktingar från krig eller bara ekonomiska flyktingar så är det ofta unga män i sina bästa åldrar. Vissa argumenterar för att det är bara de som kan klara av de farliga resorna och därför skickas unga män som inte vill kämpa för att göra skillnad i hemlandet. Själv ser jag det mer som att det ofta är råttorna som lämnar ett sjunkande skepp först (huja, ja, jag använde en metafor på beteendet. Stäm mig.) inte nödvändgtvis de som behöver det mest. Hur mycket av feghet är motorn i flyktbeslutet? Det är en sak som bör dekonstrueras och problematiseras för att förstå mekanismerna bakom dagens situation. Hur hade det sett ut om de unga männen hade lämnat storbritannien när det hettade till? Eller i Ryssland (nåja, de kunde ju inte lämna även om de hade velat pga. varianten av socialism som fanns där) Vad jag sett så var det mest gamla, kvinnor och barn som fanns i de flyktingtågen under tidigare krig. Väldigt få unga män som kunde strida. Många blev säkert skjutna just för att de kunde ses som soldater som i framtiden kunde strida, men knappast majoriteten och definitivt inte alla.

Vad beror det på att det är de unga männen, de som faktiskt kan göra skillnad där nere, som flyr först? En del förklarar det med att det är de unga männen som har den största chansen att klara de ev. farliga resorna. Visst, det låter ju logiskt och kan vara så – också. Men feghet spelar nog mycket in också.

Eftersom jag är en sån dära ”rasist” en sk ”kulturrasist” som tycker att den kultur som jag är fostrad i är bättre för mig än avlägsna främmande sådana som utvecklats i en radikalt annorlunda kontext, så skulle jag vilja synliggöra och problematisera kulturen som människorna uppfostras i. Hur mycket spelar den in? Det går inte komma ifrån att stora delar av områdena som det flys ifrån styrs av gammal klanmentalitet, en hederskultur där kvinnan inte är mycket mer än en handelsvara i praktiken. De få kvinnor och barn som faktiskt flyr är snarare undantaget som bekräftar regeln. Hur  mycket spelar det in att kvinnan ses som ett sexobjekt och som är en ”hora” om hon lämnas utan tillsyn utomhus och utom synhåll för släkten som har att bevara sin ”heder”?

Här är förresten ett litet klipp som problematiserar gammelmedias propaganda där vi ser en del av dessa unga män.

Annonser

Ett svar to “De fega unga männen..”

 1. malmobon Says:

  Fega misslyckade i sina hemländer, som vill bli försörjda och sedan hamnar i gäng där dem begår brott.
  Våldtar, bedrar, säljer knark… Massmedia ger en annan bild. Desinformation som är värre än rysk propaganda.
  Sossar måste få in nya väljare efter som gamla indoktrinerade ”födda” sossar går bort.
  Just nu bedriver Carl Bildt och Margot Wallström en egen kampanj för att få höga poster i FN.
  Är också en anledning till vår generösa flyktingpolitik. Mygel på hög nivå!!! Carl Bildt är en av kandidaterna till
  FN post som General Sekreterare efter Ban..Tror valet är januari 2016. Margot siktar på säkerhetsrådsplats.
  Äckligt politiskt mygel, och det är våra barn och barnbarn som betalar kalaset tillsammans med pensionärer, sjuka, ungdomar.
  VAKNA UPP. SNART FÖRSENT. Hjälp till få fram SD! SVT skall bort. Sändningsföreningar som dem haft i Holland i 30 år mycket bättre.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: