Är flyktingar från MENA verkligen tvingade att fly till väst?

Det påstås i debatten, inte allra minst nu medan vi är under den massiva propagandaaktionen mot EUs gränser de senaste veckorna, att flyktingar är ”desperata”. Det sägs i praktiken att de inte har någonstans att fly. Att det är anledningen, den enda anledningen, till att flyktingar, ekonomiska eller riktiga, sätter sig i överfulla båtar de rimligen borde förstå är livsfarliga är att fara med osanning.

Dekonstruerar man dessa floskler kommer man fram till att visst är flyktingar desperata i den meningen att det är nog inte så kul att bli skjuten på, antingen av arméer eller släktingar i klankulturen (vilket även den senare är ett asylskäl i Sverige) Det är även trevligare att få bidrag och bostad utan någon större ansträngning om man lyckas ta sig hit.

Men påståendet att ”desperationen” handlar om att man ”flyr krig” och ”inte har någon annanstans att ta vägen” är bara trams och känslopropaganda. De allra flesta flyr från flyktingläger och är inte involverade i direkt krig. Visst, flyktingläger är inte heller så kul kan jag tänka. Sen har vi det faktum att de flyktingar som väljer väst före andra beror på att de vet att här i det så förhatliga väst som orsakat alla problem, är det lättast att få permanent uppehållstillstånd och en välfärd som de inte ens kunnat fantisera om. Det är förståeligt, även om jag själv inte skulle åka till länder där jag inte kan anpassa mig, oavsett hur lyxigt det är ur min synvinkel så länge jag har samma valmöjlighet som dagens flyktingar. Nåt muslimskt land t.ex. brrr…

Att hålla på med känslopropaganda som gränsar till lögner gör inte kampen mot den sk ”främlingfientligheten” någon tjänst.

Ett tips bara.

Annonser
Publicerat i kontrarasism. 1 Comment »

Ett svar to “Är flyktingar från MENA verkligen tvingade att fly till väst?”

  1. TOMTOM Says:

    JA! DET ÄR DOM. Ingen annan vill ta emot dessa nötter


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: