Uppsala tidning är rädd för ickenormativa tankar, vill i praktiken tysta folk som inte tycker som de.

Jan Sjunnesson har tänkt anordna boksamtal om sina två böcker han skrivit. Uppsala tidnings ledare, som förvisso är ett klotterplank för åsikter och värderingar som tidningens medarbetare delar, har förvisso rätt i att bibliotek inte har någon skyldighet att ge en plattform för alla författare. Det håller jag med om. Jag anser t.ex. att arbetsgivare inte har någon skyldighet att ge en plattform åt religiösa extremister med slöja, så vi delar synen på skyldigheter. Jag går dock lite längre i min demokrati och anser att skattebetalare har inte någon skyldighet att ge plattform åt några författare, inte ens vänsterförfattare som jag antar att ledaren inte reagerar på utan snarare hyllar.

Ledaren påstår att Jan Sjunnesson är ”islamofobisk”. Föga förvånande, som alltid med PK, så anger de aldrig exakt vad de anser vara ”islamofobiskt” och varför. De slänger bara ur sig det för att stigmatisera och missakta personen, individen Jan Sjunnesson för att han lite mer aktivt än andra trycker på för att få sin avvikande åsikt hörd i den grå massan av likformighet.. Tidningens ledare vill förmedla bilden av att han är oberörbar, med ett underliggande outtalat hot att de som ”rör” honom riskerar att bli kastade i samma påhittade fack och får utstå samma stigmatisering, vilket kan leda till att bibliotekets beslutsfattare får gå från sitt levebröd för att de inte ”delar värderingar” genom att tillåta avvikande åsikter och synsätt. Detta är verkligheten som människor har att förhålla sig till i Sverige av idag.

Nedan är artikeln och läs Sjunnessons genmäle här

2015-09-20_09-20-29

7 svar to “Uppsala tidning är rädd för ickenormativa tankar, vill i praktiken tysta folk som inte tycker som de.”

 1. Josef Boberg Says:

  Det är skit med yttrandefriheten i dags dato.

 2. Erik Says:

  ”Islamofobi” är faktiskt normaltillståndet i världen. Inget land uppskattar muslimsk invandring, inte ens muslimska länder. Islam kan fördärva vilket samhälle som helst på samma vis som man förstört de 56 dysfunktionella medlemsländerna i OIC.

  Islamofili – som närmast är att jämställa med en sekt – är en svensk sjuka som företrädesvis grasserar i svensk politikerklass och inom svensk media. Förekommer knappast i övriga världen.

 3. Erik Says:

  …och sedan kan vi lägga till att ”flyktingar” kommer FRÅN mångkultur. Det verkar alltså fungera sådär.

 4. Varg i Veum Says:

  Ja Erik, det är intressant att notera att de inte kommer från homogena ”rasistiska” samhällen som Sverige eller väst utan från den sorts ”mångkultur” som en massa stollar vill införa här 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: