Feminist-Tove. Din värdelösa planering av ditt privatliv är faktiskt inte andras problem

Nån feminist klagar på att hon är, eller är på väg att bli, ”utbränd”. Hon berättar hur jobbigt hon har det när hon hjälper folk på sin fritid långt in på nätterna och sen måste gå och arbeta. Hon finner det ”stressigt”. Hon skulle vilja ”självförverkliga” sig, men hon har inte tid. Så, vad gör hon åt det då? Drar ner på arbetsbördan? Planerar sin tid? Slutar lyssna på sitt dåliga samvete hon tillverkat alldeles själv, alternativt gått på vänsterpropagandan om att ”vi” är skyldiga till att situationen ser ut som den gör och därför är skyldig att be om förlåtelse genom att offra sig?

Nej, hon gnäller över nåt om att det nästan bara är kvinnor som inte kan plandera sin tid. Hon kallar det ”oavlönat arbete”. Hon menar underförstått att när hon frivilligt och av människokärlek endast tar på sig att hjälpa folk så ska det vara någonting andra betalar. Med andra menas inte folk som frivilligt donerar pengar, nej alla andra är naturligtvis skattebetalarna som avtvingas sina pengar och ska betala för hennes koloniala skuld.

Nu är det så här va Tove, du väljer själv vad du gör med ditt liv. Du väljer att ”bränna ut” dig. Det finns ingen annan att skylla på än dig själv. Du har valt att ta på dig arbetsbördan helt frivilligt och kan lika frivilligt dra ner på den. Om du inte kan det bör du söka hjälp. Ditt privatliv är ingenting som andra ska bekosta.

Annonser

3 svar to “Feminist-Tove. Din värdelösa planering av ditt privatliv är faktiskt inte andras problem”

 1. Argus Says:

  Pär Ström har visat att män i genomsnitt arbetar 14 minuter längre än kvinnor varje dag om man räknar både avlönat och oavlönat (hushållsarbete) arbete. Enligt äktenskapsbalken ska båda parter bidra efter förmåga så den biten är det inga problem med.

 2. Varg i Veum Says:

  Intressant Argus, hade ingen aning om det.

 3. Argus Says:

  Mitt tidigare inlägg var inte helt korrekt; det var inte 14 minuter, det var 19:

  ”Låt oss nu se på fakta. Statistiska Centralbyrån genomför vart tionde år en mycket grundlig undersökning av hur män och kvinnor använder sin tid, kallad Tidsanvändningsundersökningen. Senast genomfördes den år 2000/2001. Där framgår följande:
  • Det stämmer att kvinnor lägger mer tid på hemarbete än män.
  • Emellertid lägger män mer tid på förvärvsarbete än kvinnor.
  • Om man lägger samman hemarbete och förvärvsarbete framgår det att män i genomsnitt utför en total daglig arbetsinsats på åtta timmar och 16 minuter. Motsvarande för kvinnor är sju timmar och 57 minuter.
  • Män arbetar alltså 19 minuter mer än kvinnor varje dag enligt SCB.
  • Bland dem som svarat ”ja” på frågan om han/hon känt sig stressad under dagen finns en liten men tydlig övervikt för män.

  Om man nu säger (vilket många feminister gör) att ”kvinnor tar huvudansvaret för hushållsarbetet”, så kan man alltså lika gärna säga att ”män tar huvudansvaret för försörjningen”. Båda arbetsuppgifter behöver ju utföras och det viktiga torde vara att helheten fungerar för det team som ett par eller en familj utgör.”

  (Sex feministiska myter, Sann jämställdhet kan bara byggas på sanningens grund, Pär Ström 2011 http://www.dnv.se/wp-content/uploads/2013/09/Sex_feministiska_myter_bok.pdf)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: