”Har ingenting med islam att göra”

Hur ofta har vi inte fått höra att halshuggningar, stympningar, homohat, förtryck av kvinnan osv. osv (dvs sharia) ”inte har med islam att göra”

Med det menar man att de muslimer som praktiserar detta eller anser att det är rätt och har med islam att göra inte är muslimer. De är inte ens muslimer som ”tolkar” extremt utan de ”har ingenting med islam att göra”.

Jag har länge på facebook försökt få muslimer, ni vet såna där som blir kränkta av några pennstreck på ett papper, att förklara varför de kränks och protesterar mot muhammedteckningar som hånar islamisternas syn på den där profeten men inte av att en bunt med islamofober som ljuger om att de är muslimer får besudla deras heligaste plats här på jorden: Mecka. Gladeligen vallfärdar miljoner muslimer varje år till de otrogna för att mer eller mindre dyrka en bit helig meteorit (som tidigare var hednisk för övrigt) Vad jag förstår så får inte ens otrogna vara i närheten av den eller på den heliga platse öht.
Den enda slutsatsen man kan dra av denna syn på wahabism och allt den står för faktiskt har ”med islam att göra” att wahabister ÄR muslimer som vilka som helst och allt det perversa som de gör är islam. Eller gör muslimer skillnad på otrogna och otrogna?

Vi kan ju ta denna nyhet i dagarna som exempel på muslimers…eh… rasism? Judar måste ha soldater med sig för att få ägna sig åt sin religion.
2015-09-27_10-40-03

Föga förvånande har ingen muslim svarat. De skyr problematiserande frågor som synliggör deras hycklande. Jag förstår nu att man skäms för det, men önskar att någon ens försökte. Kanske måste de gå till sin imam först för att få direktiv? tänka själv är det ytterst få muslimer (på facebook där jag hänger iaf) som gör. Bara det faktum visar lite om vad islam handlar om. Hur de ”allra flesta” muslimer ser på islam.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: