Varg i Veums propagandaskola, lär dig analysera.

När du tittar på TV eller läser nyheter och ser hemska bilder och du känner saker, inte sällan saker som att ”nä nu måste jag göra något!” så stanna upp och analysera känslorna du känner. Betrakta dig själv och ställ frågor till dig själv. Vad triggade dig till att känna? Varför känner du det du känner? Finns det något annat sätt att se på saken än det du blir serverad i gammelmedias eller dess svans forum?

Fråga dig varför det inte finns motbilder i rapporteringen. Är allting så enkelt som gammelmedia vill få det till? Är det så enkelt och simplistiskt?

Makten ligger i händerna på dem som lyckas tillverka medgivande till den agenda de har. De som samlar flest ”troende” kan man säga. Det må vara att skapa medgivande till krig, det må vara skapa sympatier för och protester emot någonting. Det enda man kan vara säker på med den absolut största delen av gammelmedia är att de har ett syfte med att visa bara en liten del av verkligheten. Den delen som inte passar in i agendan man har, den delen som kan förhindra dig att känna de känslor som media vill att du ska känna utelämnas.

Naomi Wolf är en känd författare och journalist som i detta klipp berättar om hur gammelmedia fungerar, hon har själv jobbat i den så hon borde veta. Hon är förvisso nu väldigt vänster, men det hon säger gäller naturligtvis åt alla håll. Det är inte bara USAs administration som använder sig av tekniken att skapa medgivande för vad det nu är man vill skapa medgivande till, eller ”opinion” om du vill. Lyssna på henne och applicera principerna av det hon säger på t.ex. den stora propagandakampanj för den ”spontana” krisen med massa flyktingar som plötsligt och mer eller mindre synkroniserat ”väller” in. Den sk ”flyktingkatastrofen”.

Här kan du titta på hur man tekniskt kan skapa hemska bilder om man vill.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: