Den om Barnkonventionen

Alla som följer med i debatten kan inte ha missat att folk som arbetar för att avskaffa gränskontrollen ofta nämner ”Barnkonventinonen” som rättesnöre för i princip allt. Att barnens rätt enligt konventionen går, eller ska gå, före allt.

Men det är en sak som den inte ska gå före. Föräldrars rätt att låta skära barns könsorgan sönder och samman.

Läser man hos Barnombudsmannen skriver hon så här:

Fyra huvudprinciper
Fyra av sakartiklarna i barnkonventionen är vägledande för hur helheten ska tolkas. Artikel 2, 3, 6 och 12 kallas för de fyra huvudprinciperna. När man läser alla övriga artiklar ska man läsa dem med huvudprinciperna ”som glasögon”.

Detta ska då gälla som ”glasögon” nämner hon. Med det menas att om någonting inte passerar filtret som ”glasögonen” ger så ska det förkastas som barnfientligt.

Vad säger då Artikel 12 i barnkonventionen?

• Artikel 12 lyfter fram barnets rätt att bilda och uttrycka sina åsikter och få dem beaktade i alla frågor som berör honom eller henne. När åsikterna beaktas ska hänsyn tas till barnets ålder och mognad.

Men jag antar att ett spädbarn, vars snoppar det är som skärs i inte har någon åsikt? Helt enkelt för att den inte kan uttrycka den och kan man inte uttrycka sin åsikt så får man vackert acceptera föräldrars vidskepelser. Helt ok enligt Barnkonventionen som ska gälla ”alla” barn. Någon annan slutsats kan man inte dra eftersom könsstympning är tillåtet enligt svensk lag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: