”Religionsfrihet” eller den om ”religiösas” gräddfil i samhället

Nån imam i nån moske sa ungefär det som Åke Green sa om homosexuella. Åke kallade homosexuella för ”cancer” muslimen kallade homosexuella för ”virus”

Åke Green han var kristen han, och då jävlar säger man inte saker om homosexuella ostraffat så han åtalades så det stod härliga till. Ingen åklagare påtalade att det är hans religiösa frihet att tycka vad han vill om homosexuella. Åke blev dock friad av HD.

Enter the muslim.

Muslimen säger exakt samma sak med exakt samma syfte. Vad gör då svenskt rättsväsende? Ingenting. De anser att det är ”religionsfrihet” när religiösa hatar. Förmodligen åtalades inte muslimen för att det skulle vara lönlöst just pga. Åke Green-domen. Gott så. Men detta belyser det jag gång efter annan påtalar: Hur religion betraktas i och av samhället, som om det vore någonting mer ”värt” än vilka åsikter och hobbies som helst. Vi kan förmodligen konstatera att åklagaren blev gråtfärdig av lycka när denne upptäckte att han slapp åtala en muslim för dennes tro.

Det brukar som bekant inte vara så hälsosamt att gå emot makten. Att åtala kristna är däremot är riskfritt. Man riskerar inte drabbas av våld eller twittervänstern.

Vi kan konstatera att om man påstår sig vara ”religiös” så är det fritt fram och ”hata” homosexuella och se på dem som cancer och virusar.

Det är fler än jag som kommit till samma slutsats om det religiösa privilegiet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: