Det går bra nu, till förtret för de med de förenklade förklaringarna…

Marie Le Pen i Frankrike skördar framgångar i valen i Frankrike, och ska vi tro gammelmedia och diverse hysteriker på vänsterkanten så sprider sig ”extremhögern” i Europa. Den vanliga förenklade analysen som gammelmedia lyfter fram är att det är dåliga tyder överallt som skylls på ”alla invandrare” och har ingenting alls med den irrationella massinvandringspolitiken att göra.

I dagarna fick vi höra från storheter som Wolodarski på DN, primadonnan Malena och den intellektuella giganten Henrik Schyffert att Sveriges ekonomi går som tåget. Sålunda föll deras förenklade fördom de har om att SDs framgångar handlar om att folk vill skylla den dåliga ekonomin på alla invandrare och invandring i sig.

Faktum är att de flesta skyller på politikernas mindre intelligenta politik som baseras på irrationella populistiska känslor. Det är enklare än att agera med ansvar. Den sk ”främlingsfientligheten” de tillskriver allt som de inte kan hantera är inte mycket mer än en halmgubbe som de håller framför sig för att slippa ta ansvar. Därför växer SD. Och förmodligen är det av samma anledning som Le Pens parti växer.

Annonser

Ett svar to “Det går bra nu, till förtret för de med de förenklade förklaringarna…”

  1. Kalle Says:

    Det fantastiska är att Sveriges ekonomi går så bra trots massinvandringen. Hur bra skulle den inte gå utan den och alla outbildade som tvingas leva på underhåll ?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: