Microaggression, appropiering och vänsterpöbel

USA är ironiskt nog ett föregångsland varifrån vänstern i Sverige hämtar, plagierar snarare, inspiration ifrån. Det importeras inte bara Halloween-traditioner och Black Fridays, utan även föreställningar om ”rasifiering”, ”appropiering” Det sistnämnda är föreställningen om att vita tar till sig svarta och andra offergruppers kulturella uttryck (eller ”kunskaper” som Wikipedia beskriver det) Detta är någonting dåligt menar man, fast bara när vita gör det. Denna föreställning är någonting som hittats på i sfären ”kritiska vithetsstudier” som svarta hittat på alldeles själva där i USA och såna som den inte etniskt svenska Tobias Hubinette ”appropierar” på här i Sverige t.ex.

I USA pågår det nån kampanj om ”säkra platser” på Campusar och upplevd rasism där studenter protesterar. Inte sällan handlar det om att de vill förbjuda att föreläsare som har en annan åsikt än dem själva ska få gästtala på universitetet. Dessa studenter vill att universitetet ska vara en ”safe space” mot saker som kan uppröra dessa individer. Det talas om att det är ”microaggression” hela tiden på universitet varje gång denna sortens individer upplever någonting obehagligt på campusområdet. Det är naturligtvis bara någonting som oftast bara existerar i deras huvuden, knappast någon annanstans.

Detta universitet som det handlar om i klippet har haft nån hungerstrejk mot någonting som några studenter uppfattat som orättvist eller nåt..

De har ockuperat en bit allmän mark där de satt upp tält och försöker få bort media (trots att det är allmän plats) Lustigt nog så är de själva inte främmande för ”microaggression”. Vad vi också noterar i klippet är detta återkommande ”respekt” som blivit så vanligt att hänvisa till för att få som man vill.

Annonser

3 svar to “Microaggression, appropiering och vänsterpöbel”

 1. Elaka gubben. Says:

  För ett antal år sedan träffade jag an amerikansk advokat som hävdade att det pågick en global
  kommunistisk konspiration och jag blir alltmera böjd för att ge honom rätt.Kommunisterna finns ju
  överallt,kamoflerade på alla sätt.
  I USA.finns ju inget kommunistiskt parti men det finns ju massor av dom överall,underminerande
  och undergrävande allt.
  Det är lindrigt uttryckt skrämmande.

 2. Kalle Says:

  Det som studenterna anser vara en safe place är vad nazisterna kallade ein judenfreies Land. Samma hets mot de med annorlunda inställning. En onödig och farlig import !

 3. Varg i Veum Says:

  Visst är det så Kalle. Idéerna inom identitetsrörelsen och nazismen har samma struktur och mekanismer. Det handlar om att utesluta, utrota, det som de upplever som obehagligt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: