Hallåt twittevänstern, lär er debattera

Nedanstående klipp får mig nästan att gråta. Det är ett klipp från en diskussion på nåt universitet i USA där någon ”höger” svarar på frågor. En ”vänster” -student ställer en fråga om huruvida de priviligerade vita är skyldiga att åtgärda historiska oförorätter. Samtalet utvecklar sig till att synliggöra frågan om hyckleri när vita pratar om sk ”vita privilegier”

Det som får mig att nästan gråta är debattklimatet. Ett debattklimat som är totalt och närmast patologiskt främmande för ett land som Sverige.

Här får båda sidor tala till punkt utan att någon utbrister i en massa irrationella känslor när någon säger någonting för dem upprörande. Det är som sagt någonting som vi inte känner till i Sverige. I det ljuset så blir även denna ”vänster” -students synpunkter begripliga och man ser vart han vill komma.

Detta är ett tips till twittervänstern i alla dess former som vill bli tagna på allvar. Samtidigt en uppmaning till skolväsendet att införa den tradition som finns i USA och Storbritannien där man har retorik på schemat. Kan kidsen formulera tankar i ord så slipper man den svenska vänsterkalabaliken som alltid är resultatet i debatter när känsliga frågor diskuteras.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: